ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μοναδική ιστορία γκέι ζευγαριού - Υιοθέτησαν μωρό εγκαταλελειμμένο στο μετρό

Το αγόρι θα γίνει φέτος 21 ετών

Βρήκαν ένα παιδί αφημένο στην πλατφόρμα του μετρό της Νέας Υόρκης πριν από 20 χρόνια και δεν το σκέφτηκαν στιγμή.

Το γκέι ζευγάρι υιοθέτησε το παιδί και πλέον, 20 χρόνια αργότερα, αποκαλύπτουν στον κόσμο πόσο μεγάλωσε και πόση αγάπη του έχουν δώσει.

Ο 34χρονος (τον Αύγουστο του 2000) Danny Stewart βρήκε το νεογέννητο στο μετρό του Μανχάταν και τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Σε οικογενειακό δικαστήριο μερικούς μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2000, η δικαστής τον ρώτησε αν θα ήθελε να υιοθετήσει το μωρό και ο Danny είπε αμέσως ναι. Ο Danny και ο 32χρονος τότε σύντροφός του Pete Mercurio ονόμασαν το παιδί Kevin. Όταν μάλιστα η Νέα Υόρκη νομιμοποίησε τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών το 2011, οι δυο τους παντρεύτηκαν και έφεραν να κάνει την τελετή την ίδια δικαστή που τους χάρισε τον γιο τους.

Ο Kevin είναι σήμερα ένα κολεγιόπαιδο 20 ετών που σπουδάζει μαθηματικά και πληροφορική. Πέρυσι, ο 52χρονος πια Pete έβγαλε στην κυκλοφορία ένα παραμύθι («Our Subway Baby») για την ιστορία τους, πώς έγιναν ξαφνικά γονείς δηλαδή.

Η οικογένεια έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον Τύπο κατά τη διάρκεια των δύο αυτών δεκαετιών. Ρόλο-κλειδί είχε η δικαστής, που πρότεινε η ίδια στο ζευγάρι να υιοθετήσουν το παιδί για να μην καταλήξει σε ίδρυμα. Και απλοποίησε μάλιστα τις διαδικασίες υιοθεσίας για το ζευγάρι, μιας και το μωρό ήταν θύμα εγκατάλειψης.

Η διαδικασία υιοθεσίας ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2002. «Το πρώτο πράγμα που θέλουν να μάθουν όλοι είναι πώς μας φωνάζει», είπε ο Danny σε παλιότερη συνέντευξή του, «αυτή είναι εύκολη απάντηση: εγώ είναι ο Μπαμπάς (Daddy) και ο Peter είναι ο Papi». Το εικονογραφημένο παραμύθι μάλιστα αναγκάστηκαν να το φτιάξουν όσο μεγάλωνε το παιδί, για να μάθει την ιδιαίτερη ιστορία του. Η δικαστής αποκάλυψε στον γάμο τους γιατί ζήτησε από τον Danny να υιοθετήσει το παιδί. Τα μωρά, είπε, χρειάζονται να συνδεθούν με κάποιον και ο Danny ήταν εκείνη τη στιγμή ο σημαντικότερος δεσμός του. Η δικαστής είχε επίσης καλό προαίσθημα για το γκέι ζευγάρι ως γονείς.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση