ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Μελάνια Τραμπ παίρνει θέση για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

«Δέχθηκα λάσπη»

Mέσω Twitter επέλεξε να τοποθετηθεί για πρώτη φορά η Μελάνια Τραμπ παίρνοντας θέση για την κατάσταση της πανδημίας στις ΗΠΑ αλλά και για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Με δήλωσή της η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει χαρακτηριστικά: «το Έθνος μας πρέπει να θεραπευτεί με πολιτικό τρόπο. Μην κάνετε κανένα λάθος γι 'αυτό, καταδικάζω απολύτως τη βία που συνέβη στο Καπιτώλιο του Έθνους μας. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή», αναφέρει η Μελάνια Τραμπ.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην κριτική που της ασκήθηκε για την απουσία δημόσιας εμφάνισης μετά τα επεισόδια σημειώνει: «Είμαι απογοητευμένη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Το βρίσκω ντροπιαστικό που γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξαν αλαζονικά κουτσομπολιά, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς παραπλανητικές κατηγορίες για μένα - από ανθρώπους που θέλουν να είναι σχετικοί και να έχουν ατζέντα. Αυτή τη φορά σημασία έχει αποκλειστικά τη θεραπεία της χώρας μας και των πολιτών της. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπικό κέρδος».

 

Υπενθυμίζεται πως η Μελάνια Τραμπ δεν ήταν παρούσα ούτε στο πάρτι που είχε οργανώσει ο Τραμπ με τους συνεργάτες τους, με πολλούς από αυτούς να χορεύουν βλέποντας τους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου να εισβάλουν στο Καπιτώλιο.

Δείτε βίντεο από το πάρτι:

Στην συνέχεια η Μελάνια Τραμπ αναφέρει πως «ως Αμερικανίδα, είμαι υπερήφανη για την ελευθερία μας, να εκφράζουμε τις απόψεις μας χωρίς δίωξη. Είναι ένα από τα πρωταρχικά ιδανικά στα οποία βασίζεται βασικά η Αμερική. Πολλοί έχουν θυσιαστεί για να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμα. Έχοντας αυτό κατά νου, θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες αυτής της χώρας να αφιερώσουν λίγο χρόνο, να σταματήσουν και να δουν τα πράγματα από όλες τις απόψεις. Προτρέπω τους ανθρώπους να σταματήσουν τη βία, να μην κάνουν ποτέ υποθέσεις με βάση το χρώμα του δέρματος ενός ατόμου ή να χρησιμοποιούν διαφορές στις πολιτικές ιδεολογίες ως βάση για επιθετικότητα και κακία. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να επικεντρωθούμε σε αυτό που μας ενώνει και να ξεπεράσουμε αυτό που μας χωρίζει».

Η απερχόμενη πρώτη κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει λέγοντας: «Αποτελεί έμπνευση να βλέπουμε ότι τόσοι πολλοί συμμετείχαν με πάθος και ενθουσιασμό στις εκλογές, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πάθος να στραφεί στη βία. Η πορεία μας προς τα εμπρός, είναι να έρθουμε μαζί, να βρούμε τις ομοιότητες μας και να είμαστε οι καλοί και δυνατοί άνθρωποι που ξέρω ότι είμαστε. Η δύναμη και ο χαρακτήρας της χώρας μας έχουν φανεί στις κοινότητες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και σε όλη αυτή την τρομερή πανδημία που έχει επηρεάσει όλους μας. Το κοινό νήμα σε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις είναι η ακλόνητη αποφασιστικότητα των Αμερικανών να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Η συμπόνια σας έδειξε το αληθινό πνεύμα της χώρας μας. Όπως είπα το καλοκαίρι, αυτές οι καθοριστικές στιγμές θα κοιτάξουμε πίσω και θα πούμε στα εγγόνια μας ότι μέσω της ενσυναίσθησης, της δύναμης και της αποφασιστικότητας, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την υπόσχεση για το μέλλον μας. Ο καθένας από εσάς είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας. Είστε οι άνθρωποι που συνεχίζουν να κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αυτό που είναι, και έχετε την απίστευτη ευθύνη να προετοιμάσετε τις μελλοντικές μας γενιές να αφήσουν τα πάντα καλύτερα από ό,τι τα βρήκαν».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Μελάνια Τραμπ σημειώνει πως ήταν τιμή της να υπηρετήσει ως Πρώτη Κυρία και ευχαριστεί στην συνέχεια τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υποστήριξαν τον Ντόναλντ Τραμπ και την ίδια τα τελευταία τέσσερα χρόνια και «έδειξαν τον απίστευτο αντίκτυπο του αμερικανικού πνεύματος. Είμαι ευγνώμων σε όλους που με αφήσατε να σας εξυπηρετήσω σε πλατφόρμες που μου αρέσουν». Σημειώνει τέλος πως τα πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή είναι «η θεραπεία, η χάρη, η κατανόηση και η ειρήνη για το μεγάλο Έθνος μας. Κάθε μέρα ας θυμόμαστε ότι είμαστε ένα Έθνος υπό τον Θεό. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους και ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X