ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η καραντίνα της χλιδής: Αποκαλυπτικά μπικίνι και μάσκες από designers

Πώς περνάνε τα πλουσιόπαιδα κλεισμένα στα σπίτια τους

Ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού μπορείς να εκθέσεις τα πάντα. Πρωινά ξυπνήματα, τρυφερά tête-à-tête, το φαγητό που ετοιμάζεις και τον καναπέ που αράζεις. Τον φίλο σου, τον σκύλο σου, τα παιδιά σου, την αφεντιά σου, την πρόγνωση (για την επόμενη μέρα) και την απόγνωση (του σήμερα).

Αν είσαι δε rich kid, ήτοι πλουσιόπαιδο, μπορείς ταυτόχρονα και να εκτεθείς ανεβάζοντας στα απανταχού social media παρέα με την λαμπερή μουτσούνα σου την φτωχή σου ματαιοδοξία…

Tο lock down ισοδυναμεί για τον περισσότερο κόσμο με κλείσιμο: σε συγκεκριμένα τετραγωνικά, σε μικρά περιθώρια, σε ελάχιστες εναλλακτικές, σε στενές διεξόδους ψυχαγωγίας και σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα.

Κλεισμένοι στα ταπεινά μας διαμερίσματα μετράμε αντοχή και υπομονή σφυγμομετρώντας στους παλμούς του σήμερα τη ζωή του αύριο.

Έχουμε ανησυχίες «Θα είναι καλύτερη;», έχουμε ελπίδες «Θα μας κάνει καλύτερους;», έχουμε τσαμπουκά «Όλα θα πάνε καλά».

Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που όχι μόνο δεν ανησυχούν για τίποτα από τα παραπάνω αλλά που το μέγεθος-κουκούτσι του εγκεφάλου τους, πετάει καταπάνω μας την καυτή πατάτα της ματαιοδοξίας τους με την ελπίδα ή την κακία ότι εμείς, οι κοινοί πτωχοί θνητοί, θα τσουρουφλιστούμε από ζήλεια.

Γόνοι πλουσίων οικογενειών (ναι, έτσι τους αρέσει να τους προσφωνούμε) «ζαλωμένοι» με μάσκες δια χειρός διασήμων designers, ξαπλωμένοι ανάμεσα σε χαρτιά υγείας τοποθετημένα στα Louis Vuitton μπαγκάζια τους, χρυσά πιάτα σε ιδιωτικά τζετ που δεν πετούν, πισίνες με φόντο αμαξάρες που δεν κινούνται, ποτήρια σαμπάνιας πάνω σε θαλαμηγούς που δεν σαλπάρουν, «ανίκανα» να υψωθούν στην υγειά κάποιου, παρότι η γη σταμάτησε ο πλανήτης της βλακείας κινείται ακόμη με ιλιγγιώδη ταχύτητα!

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X