ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Greek Mafia: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον 45χρονο που αναζητείται

Βγήκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του

Τον ακριβή ρόλο του 45χρονου ομογενή από το Ουζμπεκιστάν που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στις δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη, Μουζακίτη, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι Αρχές εκτιμούν πως ο 45χρονος είχε ενεργό ρόλο στις δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη και Μουζακίτη, με καλά ενημερωμένες πηγές να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να ήταν και αυτός ένας από τους εκτελεστές.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 45χρονου εκδόθηκε έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν κατά την έρευνα που έγινε σε σπίτι στον Ασπρόπυργο. Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ άλλων, ο 45χρονος σχετίζεται με άτομα τα οποία, είτε κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είτε εξετάζεται η σχέση τους με την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι, τους τελευταίους επτά μήνες, ο 45χρονος πιθανόν βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Η δολοφονία Σκαφτούρου

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 με τους εκτελεστές του 55χρονου να του αφαιρούν τη ζωή με 15 σφαίρες. Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά την 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση