ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γλυφάδα: Οι κρίσιμες καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην τριπλή δολοφονία

Το κίνητρο του 76χρονου Αιγύπτιου εξακολουθούν να αναζητούν οι Αρχές

Το παζλ των γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες πριν την τριπλή δολοφονία στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα προσπαθούν να συνθέσουν οι διωκτικές αρχές, που αναζητούν το κίνητρο που θόλωσε τον 76χρονο Αιγύπτιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτιμούν οι αρχές ότι θα έχουν οι καταθέσεις της Δέσποινας Καρνέση, αλλά και της αδερφής του δράστη.

Ωστόσο στο παρελθόν, οι σχέσεις του Αιγύπτιου με τη Μαρία Καρνέση, η οποία θεωρείται και ο κύριος στόχος του και την οποία σκότωσε το πρωί της Δευτέρας, ήταν άριστες. Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega ο Αιγύπτιος συνόδευε την Μαρία Καρνέση, την αδελφή της Δέσποινα Καρνέση και τον σύζυγό της, Αντώνη Βλασσάκη στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Παρότι τα επόμενα χρόνια επήλθε ρήξη, οι γέφυρες του δράστη με την οικογένεια Καρνέση δεν διεκόπησαν. Ο 76χρονος απολύθηκε από τη ναυτιλιακή το 2023. Όμως, δεν έπαψε να επισκέπτεται τις αδερφές Καρνέση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα σε Πεταλιούς και Αθήνα. Σπάνιες ήταν τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις του στο σπίτι που έμενε στη Γλυφάδα, το οποίο δεν ανήκε ούτε στη ναυτιλιακή εταιρεία, ούτε στη Μαρία Καρνέση.

Τι έγινε τις ημέρες πριν την τριπλή δολοφονία

Ο 76χρονος ξεκίνησε από τους Πεταλιούς την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις ημέρες πριν γίνει η τριπλή δολοφονία, με σκοπό να συναντήσει τη Δέσποινα Καρνέση.

Ο ψαράς που ταξίδεψε μαζί του υποστηρίζει ότι εκείνη την ημέρα ήταν ασυνήθιστα προβληματισμένος. Η αστυνομία αναμένει από τη Δέσποινα Καρνέση να διασαφηνίσει εάν συναντήθηκαν στην Αθήνα. Μία εβδομάδα πριν, ο Αιγύπτιος βρισκόταν στην πρωτεύουσα.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η Μαρία Καρνέση πήγε βόλτα με τον οικογενειακό γιατρό και στενό της φίλο, που υποστηρίζει ότι έδειχνε χαμένη στις σκέψεις της.

«Το Σάββατο ήταν διστακτική. “Κάτσε στον βράχο να ξεκουραστώ”, λέει και έβλεπε το πέλαγος», ανέφερε ο γιατρός.

Άγνωστο παραμένει τη συνέβη την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν τη δολοφονία, ποιους συνάντησε και τι είπε.

Κρίσιμες οι καταθέσεις της Δέσποινας Καρνέση και της αδερφής του 76χρονου

Η αστυνομία εκτιμά ότι από τις καταθέσεις που θα λάβει από τη Δέσποινα Καρνέση και την αδερφή του 76χρονου δράστη, θα μπορέσει να ρίξει φως στην υπόθεση και κυρίως στο κίνητρο που όπλισε το χέρι του.

Η Δέσποινα Καρνέση γνώριζε πολύ καλά την οικογενειακή διαμάχη, ενώ κατάφερε να επιβιώσει της δολοφονικής επίθεσης, σε αντίθεση με την αδερφή της Μαρία και τον σύζυγό της Αντώνη Βλασσόπουλου.

Παράλληλα είναι το πρόσωπο που φαίνεται ότι επικοινώνησε με τον 76χρονο λίγες ημέρες πριν την τριπλή δολοφονία στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, όταν ο δράστης της είχε πάει τρόφιμα από τους Πεταλιούς.

Το άλλο πρόσωπο είναι η αδερφή του 76χρονου. Η κατάθεσή της είναι κρίσιμη και αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, ενώ σημειώνεται πως οι Αρχές έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί της και της έχουν ζητήσει να καταθέσει.

Το ενδιαφέρον των Αρχών προσανατολίζεται στο εάν υπήρχε ηθική αυτουργία πίσω από την τριπλή δολοφονία και προχωρά σε άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του 76χρονου, ώστε να εξακριβώσουν με ποιους είχε επικοινωνήσει τα τελευταία 24ωρα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση