ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίντεο δείχνουν τη Χαμάς να κρύβει ομήρους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Βρέθηκε τούνελ σε βάθος δέκα μέτρων

Βίντεο από τις κάμερες τις παρακολούθησης του νοσοκομείου αλ-Σίφα στηΓάζα έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός με τις IDF να επιμένουν ότι το οπτικό υλικό δείχνει ομήρους να μεταφέρονται στο εσωτερικό του νοσοκομείου στις 7 Οκτωβρίου.

«Η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χρησιμοποίησε ως τρομοκρατική υποδομή το νοσοκομειακό σύμπλεγμα αλ-Σίφα την ημέρα της σφαγής», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι IDF και η Σιν Μπετ, υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ. 

Ένας άνδρας διακρίνεται σε ένα από τα βίντεο να μεταφέρεται με φορείο περιστοιχισμένος από πολλούς άνδρες, τουλάχιστον τέσσερις εκ των οποίων είναι οπλισμένοι, ενώ σε ένα άλλο ένας άνθρωπος αντιστέκεται καθώς τον σπρώχνουν σε έναν διάδρομο.

«Εδώ μπορείτε να δείτε την Χαμάς να μεταφέρει ένα όμηρο στο εσωτερικό», σχολίασε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεν έχουμε ακόμη εντοπίσει τους δύο ομήρους. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται», πρόσθεσε.

Κατά τον Χαγκάρι το βίντεο δείχνει επίσης ένα τζιπ των IDF που αφαιρέθηκε από το Ισραήλ στο νοσοκομείο, καθώς και ένα λευκό pick-up που, όπως είπε, ήταν του τύπου που χρησιμοποιούσαν οι κομάντος της Χαμάς όταν επιτέθηκαν στο Ισραήλ. «Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ξεκάθαρη: η Χαμάς ασκεί τρομοκρατία από τα νοσοκομεία», υπογράμμισε.

Το οπτικό υλικό, την αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το AFP, φαίνεται ότι φέρει ημερομηνία 7 Οκτωβρίου.

Οι IDF ανακάλυψαν τούνελ μήκους 55 μέτρων κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Παράλληλα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τούνελ μήκους 55 μέτρων σε βάθος δέκα μέτρων με θωρακισμένη πόρτα, κάτω από το νοσοκομείο αλ-Σίφα, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

 

Tα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF απεικονίζουν ένα φρεάτιο με μία ελικοειδή σκάλα, η οποία οδηγεί σε σήραγγα μήκους δεκάδων μέτρων και στο τέλος της σήραγγας υπάρχει μια θωρακισμένη πόρτα με με τρύπα για να πυροβολούν οι ένοπλοι της Χαμάς, όπως λέει ο ισραηλινός στρατός.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Χαγκάρι, είπε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν έχουν ανοίξει ακόμη την πόρτα καθώς φοβούνται μήπως είναι παγιδευμένη με εκρηκτικά. Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ωστόσο, θεωρούν ότι είτε το τούνελ χωρίζεται, ή υπάρχει πίσω του μεγάλο κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς. Οι δυνάμεις των IDF θα συνεχίσουν να ερευνούν την περιοχή αναζητώντας φρεάτια από κοντινά σπίτια.

Ο ισραηλινός στρατός εισήλθε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα την Τετάρτη, ισχυριζόμενος ότι «περίπου 2.000 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα». Χθες, εκατοντάδες πολίτες και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πεζή το νοσοκομείο, αφού οι ΙDF διέταξαν την εκκένωση από τα μεγάφωνα. Yγειονομικοί αξιωματούχοι στη Γάζα δήλωσαν ότι 450 ασθενείς παρέμειναν στο νοσοκομείο αφού ενημέρωσαν τις IDF ότι πολλοί εξ’ αυτών ήταν πολύ άρρωστοι ή τραυματίες και δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο μεταξύ αποκαλεί «ζώνη θανάτου» το αλ Σίφα, καθώς η ζωή των ασθενών που έχουν μείνει εκεί κρέμεται από μια κλωστή, αφού το νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς ρεύμα και εφόδια, με σκουπίδια, χαλάσματα και ιατρικά απόβλητα στα δωμάτια και τους διαδρόμους.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση