ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φουρθιώτης: Από την trash TV στα βόρεια προάστια και τώρα στο κελί

Η άνοδος και η πτώση του παρουσιαστή

Ο Μένιος Φουρθιώτης έζησε την άνοδο και πλέον ζει την πτώση, αφού πέρασε μέσα από πολλές μεταμορφώσεις μέσα σε λίγα χρόνια. Ο βίος και η πολιτεία ενός ανθρώπου που ξεκίνησε ταπεινά και κατέληξε να πληρώσει το «φουσκωμένο τηλεοπτικό εγώ» του.

Το πρώτο «χτύπημα» του μετέπειτα τηλεπαρουσιαστή και εκδότη, στον απατηλής λάμψης κόσμο της δημοσιότητας, ήταν όταν συστηνόταν στους δημοσιογράφους ως «βοηθός μάνατζερ», όπου τη θέση του μάνατζερ την έπαιρνε ο Σπύρος Ρέβης. Τότε ίσως συνειδητοποίησε ότι η γυναικεία σάρκα θα μπορούσε να αναδειχθεί στο πλέον κατάλληλο όχημα της φιλοδοξίας του. Μετά απογαλακτίστηκε από τον Ρέβη και συνέχισε να εργάζεται ως μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου και άλλων κοριτσιών. Μετά, αφού διαπραγματεύτηκε σκληρά την ερωτική ταινία της Τζούλιας, κατέληξε να κατηγορείται από την τελευταία ως το άτομο που της έκλεψε διακόσιες χιλιάδες ευρώ από το σπίτι της. Ο ίδιος απέδωσε τις κατηγορίες στην «εκδικητικότητα» της Αλεξανδράτου επειδή είχε διακόψει τη συνεργασία μαζί της. Ας δούμε όμως την εξέλιξή του ως τηλεοπτική περσόνα.

Αποκάλυψη τώρα!

H καριέρα του στην τηλεόραση ξεκίνησε από τον «μαγικό» κόσμο των εκπομπών τηλεμάρκετινγκ. Εκεί έζησε αυτό που ο Πάουλο Κοέλιο περιγράφει ως «ευνοϊκό ξεκίνημα» για την τηλεοπτική του καριέρα, αφού η εκπομπή πώλησης θυρών ασφαλείας πήγαινε πολύ καλά. Το 2007 αναβαθμίστηκε σε υπεύθυνος καλεσμένων της εκπομπής «Τελεία και Παύλα» της Ντέσσυς Κουβελογιάννη. Τον Φεβρουάριο του 2008 συνέχισε στον ίδιο ρόλο στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αξίζει να το δεις», ενώ συνέχισε την περιπέτειά του στον κόσμο της «trash TV» με τις εκπομπές «Μετά τα Μεσάνυχτα» και «Πάρ' τα Όλα», αλλά επίσης «Το Κάτι Άλλο» στο Extra Channel 3.

«Σκηνοθετημένες οι επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη»

Mετά θα πρέπει να ξεκίνησε η σημειολογική εμμονή του τηλεπαρουσιαστή με τη λέξη «αποκάλυψη» και τα παράγωγά της, αφού έτσι λεγόταν η πρώτη του εκπομπή στο Extra 3. Μετά, από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Νοέμβριο του 2018, συνέχισε με τα «Αποκαλυπτικά» στο κανάλι Epsilon TV, του Φίλιππου Βρυώνη, όπου έλεγε μάλιστα ότι είναι και ανιψιός του. Κάπου εκεί αρχίζει το φλερτ του με την πολιτική. Γιατί έβλεπε ότι είχαν επιτυχία οι εκπομπές με πολιτικούς καλεσμένους. Ίσως, στο κάτω-κάτω, αυτό να ήταν καλύτερο από το να τσακώνεται με τον Νίκο Καρβέλα on air…

Παράλληλα εμφανιζόταν ως διευθυντής προγράμματος του Βρυώνη. Η επόμενη, λοιπόν, μεταμόρφωση του Μένιου Φουρθιώτη ήταν αυτή η απόπειρα κατασκευής μιας πολιτικής περσόνας. Άρχισε να καλεί προσωπικότητες από τον ΣΥΡΙΖΑ (έκανε μια αριστερή στροφή αφού δεν του δόθηκε άδεια το 2016), το ΚΙΝΑΛ και τη Νέα Δημοκρατία. Η επόμενη μεγάλη μεταμόρφωσή του ήταν αυτή του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» με εκδότρια τη Νανά Παλαιτσάκη, η οποία τώρα φέρεται να παίρνει με κάθε τρόπο τις αποστάσεις της από το πρόσωπο του «ιδιοκτήτη» της εφημερίδας.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι οι σκηνοθετημένες επιθέσεις στην πολυτελή κατοικία του στον Διόνυσο ήταν τόσο στημένες που έκαναν τους ανθρώπους της πιάτσας να γελάνε λέγοντας «αν ήθελαν να τον ξεκάνουν, θα το έκαναν». Συγκεκριμένα, μέσα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του φέρεται να αποκαλύφθηκε η επαφή του με δύο «ποινικούς» που πυροβόλησαν και εγκατέστησαν εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του τηλεπαρουσιαστή.

Η περίπτωση Φουρθιώτη δεν αποτελεί μόνο ενσάρκωση της φράσης «η τηλεοπτική προβολή φουσκώνει το εγώ», αλλά όταν αυτή συνδυάζεται με ελλιπή καλλιέργεια τότε το ολίσθημα της απροσεξίας φαντάζει πιο προκλητικό. Το ξεκίνημα του Μένιου Φουρθιώτη από το Περιστέρι και η απογείωσή του στα βόρεια προάστια μοιάζει με μια ανοδική πορεία που η χωρίς αμφιβολία σωτήρια παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας θα την κάνει να μοιάζει με μπούμερανγκ. Το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή στην αφετηρία αυτής της ανοδικής πορείας και ίσως πιο πίσω. Και το ξεκίνημά του δεν ήταν εύκολο. Αυτή η δυσκολία διαμόρφωσε και τη φιλοδοξία του.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X