ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωτιά στο Μάτι: Ραγδαίες εξελίξεις - Διατάχθηκε έρευνα από τον Εισαγγελέα

Τρέχουν οι εξελίξεις

Το μεσημέρι της Δευτέρας, διατάχθηκε έρευνα από τον εισαγγελέα, μετά τις αποκαλύψεις για την επιχείρηση συγκάλυψης, ενώ μήνυση υπέβαλε και ο εμπεισογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος.

Ο κ. Ματθαιόπουλος χρησιμοποιώντας αγοραίο ύφος απειλεί ανοιχτά, στον διάλογο που έχει καταγράψει ο κ. Λιότσιος, προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες για τη φωτιά που προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων το 2018.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής τον Σεπτέμβριο του 2018 που έχει καταγραφεί ο διάλογος, απειλεί τον πυραγό στον βαθμό εμπειρογνώμονα με αγωγές και μηνύσεις, με δυσμενή μετάθεση, με το συνταξιοδοτικό του, ακόμα και με άρνηση αποστολής εναέριων μέσων σε μελλοντική φωτιά στην οποία ο κ. Λιότσιος θα ήταν υπεύθυνος για την αντιμετώπισή της επικαλούμενος ως... παράδειγμα την καταστροφή των Κυθήρων το 2017.

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος χρησιμοποιεί τη λέξη «παιχνίδι» μιλώντας για υποθέσεις που έχουν κοστίσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

«Θα τα βάλεις με το Δασαρχείο, θα σ΄ανοίξει τον κώλο. Θα τα βάλεις με τη Δούρου, θα σ' ανοίξει τα καπούλια. Μολις κατηγορηθούμε, θα βάλουμε τρεις δικηγόρους όπως κάναμε το 2000 επί Γκουρμπάτση. Κατηγορείσαι, κατηγορείσαι, κατηγορείσαι. Και το μεμωνομένο μέτα. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα» ακούγεται να λέει με ύφος που δεν θυμίζει αξιωματικό, πολύ περισσότερο επικεφαλής ενός σώματος.

Σε άλλο σημείο, δε, επισημαίνει την «οδηγία» που έλαβε από την «Υπουργό»: «Μην γράψεις πουθενά σου λέω, ότι προκύπτουν ευθύνες για τους ανωτέρους σου. Η Υπουργός αυτό μου' πε. Κάλεσέ τον, μου λέει, και πες του το. Μην γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος ή η Δούρου, ο καθένας. Ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».

Η Όλγα Γεροβασίλη, μάλιστα, το μεσημέρι της Δευτέρας επέδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή εξώδικοό της για το χθεσινό δημοσίευμα στο οποίο εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικες και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της. «Αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει» γράφει η κυρία Γεροβασίλη στην ανακοίνωση που εξέδωσε προσθέτοντας ότι «σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου».

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X