ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημοσιεύματα: Έτσι έδρασε η ομάδα εκτελεστών του Κασόγκι

Μετά μουσικής τον τεμάχιζε ο Ιατροδικαστής

Χωρίς ανάκριση και χωρίς να υπάρξει διαμάχη, μέσα σε 7-8 λεπτά η ομάδα εκτέλεσης των 15 από τη Σαουδική Αραβία δολοφόνησε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, αποκαλύπτει ο αρθρογράφος της "Χουριέτ" Αμπτουλκαντίρ Σελβί επικαλούμενος το ηχητικό από την δολοφονία στις 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ η ομάδα εκτέλεσης προσπαθούσε να τον ακινητοποιήσει, ο Κασογκι αντιστάθηκε ως ήταν φυσιολογικό και τον δολοφόνησαν πνίγοντάς τον με ένα πλαστικό αντικείμενο που μοιάζει με σκοινί. Για το ρολόι Apple Watch το οποίο φορούσε και ήταν συνδεδεμένο με το κινητό του προσπάθησαν να το κάνουν να δουλέψει κόβοντάς του το δάκτυλο για να χρησιμοποιήσουν τα δαχτυλικά του αποτυπώματα ωστόσο απέτυχαν, όπως αναφέρεται.

Το δεύτερο μέρος της θηριωδίας ξεκίνησε με τεμαχισμό της σορού, όταν ο αρχηγός του ιατροδικαστικού σώματος άνοιξε μουσική και έκοψε το πτώμα σε 15 μέρη μέσα στο κτίριο του προξενείου. Η εκτίμηση είναι ότι η σορός βγήκε από το προξενείο ωστόσο όχι από την Κωνσταντινούπολη. Στο μεταξύ οι χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες καθάρισαν αρκετές φορές το χώρο του προξενείου για να εξαλείψουν κάθε αποδεικτικό στοιχείο. Μάλιστα ο αρχιατροδικαστής έδωσε εντολή να μην επιτρέψουν στις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν για δέκα μέρες έως ότου εξαφανιστούν όλα τα ίχνη. Παρόλα αυτά οι ίδιες πηγές λένε ότι οι τουρκικές αρχές κατάφεραν να βρουν στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που η Σαουδική Αραβία παραδέχτηκε ότι πέθανε ο Κασόγκι στο προξενείο.

Μάλιστα ο αρθρογράφος της Χουριέτ αποκαλύπτει ότι το προξενείο τους Σαουδικής Αραβίας είχε επικοινωνήσει με τον Κασόγκι ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για να βεβαιωθεί ότι θα πήγαινε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στο προξενείο να πάρει τα χαρτιά του. “Θα έρθετε δεν είναι;” τον ρώτησαν από το προξενείο ενώ εκείνος βρισκόταν στο Λονδίνο. Μάλιστα ο Κασόγκι ανησύχησε και φέρεται να σχολίασε: “Ενώ έπρεπε να τους πάρω εγώ με παίρνουν εκείνοι”.

Σε άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπέρτουρκ αποκαλύπτεται ότι αμέσως μετά τη δολοφονία του Κασόγκι ένα από τα 15 μέλη της ομάδας εκτέλεσης έβαλε τα ρούχα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και βγήκε από την πίσω πόρτα του προξενείου ως κασκαντέρ, πηγαίνοντας στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ. Οι εικόνες αυτές είναι μέρος του ερευνητικού υλικού των τουρκικών αρχών, αρμόδιος των οποίων φέρεται να δήλωσε πως όταν ο ντουμπλέρ του Κασόγκι φόρεσε τα ρούχα του ήταν ακόμη ζεστά.

Πάντως παρόλο που αρμόδιος της Σαουδική Αραβία ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το πτώμα, καθώς το παρέδωσαν σε Τούρκο πολίτη, οι τουρκικές αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους στον εντοπισμό της σορού. Ένα σενάριο λέει ότι το έδωσαν σε ένα Τούρκο πολίτη από το Μάρντιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας ο οποίος εργάζεται στην τουριστική περιοχή Σουλτάναχμέτ για να το εξαφανίσει. Άλλο σενάριο λέει ότι το έθαψαν οι ίδιοι οι Σαουδάραβες σε σημείο έξω από την Κωνσταντινούπολη. Πάντως τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές είναι πολύ κοντά στην ανεύρεση της σορού και την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αύριο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του θα προβεί σε σημαντικές δηλώσεις για την υπόθεση Κασόγκι, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X