ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Fake news» ο εντοπισμός του περιβόητου Low στην Ινδία

Διαψεύδουν οι μαλαισιανές αρχές

Στην Ινδία φέρεται από την ιστοσελίδα Asia Times, να εντοπίστηκε ο καταζητούμενος επιχειρηματίας, Jho Taek Low, ο οποίος έγινε γνωστός ανά το παγκύπριο, λόγω των οικονομικών συναλλαγών με τον Αρχιεπίσκοπο και της έκδοσης κυπριακού διαβατηρίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Low βρέθηκε και θεάθηκε στην Ινδία, όπου πραγματοποίηση τριήμερη επίσκεψη στις αρχές Νοεμβρίου.

Η Asia Times, η οποία επικαλείται νομικές πηγές, ανέφερε ότι η Αστυνομία της Ινδίας κατέγραψε τις κινήσεις του Low, ωστόσο δεν προέβη στην σύλληψή του, παρά το γεγονός ότι θεωρείται ο πρωταγωνιστής μεγάλου οικονομικού σκανδάλου στην Μαλαισία.

Στις 5 Νοεμβρίου, αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Low αναχώρησε από τον διεθνή αερολιμένα Sardar Vallabhbhai Patel Low Ahmedabad με το ιδιωτικό αεριωθούμενο αεροσκάφος Gulfstream G200.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία MJets που εδρεύει στην Ταϊλάνδη, το αεροσκάφος είχε προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum στο Ντουμπάι. Η εταιρεία, με επιστολή της στην Asia Times διέψευσε ως αναληθείς και αβάσιμες τις πληροφορίες ότι ο Low ήταν επιβάτης στην εν λόγω πτήση.

Διαψεύδουν οι μαλαισιανές αρχές

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Free Malaysia Today, αξιωματούχος της Αστυνομίας της Μαλαισίας, ερωτηθείς σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο παραπάνω δημοσίευμα, διέψευσε και έκανε λόγο για ψευδή είδηση.

Μάλιστα, πρόσφατες αναφορές έκαναν λόγο ότι ο Low θεάθηκε τον τελευταίο καιρό στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ στο Μακάου και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις αρχές της Μαλαισίας να διαψεύδουν και αυτές τις πληροφορίες.

Ο αξιωματούχος της μαλαισιανής αστυνομίας, ανέφερε, επίσης, ότι ο Low απολαμβάνει προστασίας από κρατική αρχή, χωρίς ωστόσο να υπεισέρχεται σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Πηγή: Η Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X