ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξοδος από το lockdown στη Σκωτία στο τέλος Απριλίου

Θα διατηρηθούν ωστόσο περιορισμοί ως προς τα ταξίδια από και προς το εξωτερικό

Το δικό της σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown στη Σκωτία παρουσίασε η τοπική Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον, μία ημέρα μετά από την παρουσίαση του οδικού χάρτη για την Αγγλία από τον Μπόρις Τζόνσον.

Η κα Στέρτζιον ανακοίνωσε ότι στις 15 Μαρτίου θα επιστρέψουν στα σχολεία περισσότεροι μαθητές, μετά από τη χθεσινή επιστροφή ορισμένων μαθητών του δημοτικού και του λυκείου.

Θα επιτραπεί επίσης η οργανωμένη άθληση χωρίς σωματική επαφή σε εξωτερικό χώρο για τα παιδιά 12-17 ετών και η συνάντηση τεσσάρων ατόμων από δύο νοικοκυριά σε ανοιχτό χώρο.

Στις 5 Απριλίου θα αρθεί η εντολή προς τους πολίτες να μένουν στο σπίτι, θα επιτραπεί η επιστροφή των πιστών σε χώρους λατρείας, το όριο για συναντήσεις σε εξωτερικό χώρο θα αυξηθεί στα έξι άτομα και θα ανοίξουν πλήρως κάποια εμπορικά καταστήματα, ενώ τα υπόλοιπα θα λειτουργούν με προπαραγγελίες και προκαθορισμένη ώρα παραλαβής προϊόντων.

Στις 26 Απριλίου όλη η Σκωτία θα περάσει στο υποδεέστερο του lockdown Επίπεδο 3 των περιορισμών, κάτι που σημαίνει σταδιακό άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων, της εστίασης, των γυμναστηρίων και των κομμωτηρίων.

Θα διατηρηθούν ωστόσο περιορισμοί ως προς τα ταξίδια από και προς το εξωτερικό.

Η κα Στέρτζιον είπε ότι προς το παρόν υπάρχει περιορισμένο περιθώριο για χαλάρωση των περιορισμών και ότι περαιτέρω λεπτομέρειες για την άρση των μέτρων θα δοθούν στα μέσα Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X