ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι προδόθηκε ο δολοφόνος που αφαίρεσε τον αναπνευστήρα από ασθενή

O 60χρονος Αλβανός, είχε ιστορικό διπολικής διαταραχής

Ένα αποτύπωμα πάνω στη συσκευή του αναπνευστήρα που ανήκει στον 60χρονο Αλβανό M.S, αποκάλυψε τι είχε συμβεί μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα στον θάλαμο 235 του Ερυθρού Σταυρού.

Σοκάρει το έγκλημα σε νοσοκομείο: Έβγαλε την πρίζα, πέταξε το μόνιτορ, τράβηξε τον σωλήνα!

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο 60χρονος Αλβανός, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχε ιστορικό διπολικής διαταραχής, και νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον 77χρονο διασωληνωμένο είχε παραπονεθεί επανειλημμένως ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος από τον αναπνευστήρα, όμως κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφθανε στο ακραίο σημείο να βγάλει από την πρίζα τον αναπνευστήρα, να ξηλώσει τον σωλήνα παροχής οξυγόνου και να αναποδογυρίσει την οθόνη.

Το protothema.gr αποκαλύπτει την απόρρητη αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για τη φρικτή ιστορία του Ερυθρού Σταυρού στο δωμάτιο 235.

«Περί την 23:00 ώρα της 7.4.21, στο θάλαμο 235, της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύονταν οι πάσχοντες με κορωνοιό: α) ο Σ.Ε γεννημένος το 1944 ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και ο β) υπήκοος Αλβανίας Μ.S γεννημένος το 1961 ο οποίος δεν ήταν διασωληνωμένος, ήχησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα του Σ.Ε όπου οι προστρέξαντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ενδείξεις καρδιακού σφυγμού και ξεκίνησαν διαδικασία αναζωογόνησης. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν και τις 00:12 διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Κατά την προσπάθεια να τον επαναφέρουν διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς στην κλινική επιτρέπονταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού. Ο θανών που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή. Ο θάλαμος του νοσοκομείου εξερευνήθηκε από τα Εγληματολογικά Εργαστήρια και ανευρέθη αποτύπωμα του M.S στη συσκευή του αναπνευστήρα».

Σημειώνεται ότι η διπολική διαταραχή που υπήρχε στο ιστορικό του 60χρονου θεωρήθηκε ως ήπια και ως τέτοια σταθμίστηκε από τους γιατρούς πριν την εισαγωγή του 60χρονου στον θάλαμο. Πλέον -και αφού έχει δολοφονηθεί ένας άνθρωπος- θα γίνει νέα ψυχιατρική εκτίμηση.

Το χρονικό

Μετά την ανατριχιαστική διαπίστωση των γιατρών ενημερώθηκε η Αστυνομία και οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εκλήθησαν στο νοσοκομείο μελέτησαν προσεκτικά τα στοιχεία για να λύσουν το μυστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε το protothema, ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής ο οποίος εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας.

Ο 77χρονος ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο νοσηλείας και οι γιατροί κατά πληροφορίες διαπίστωναν ότι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν αισθητά.

Όμως, ξαφνικά νωρίς το απόγευμα ο ασθενής απεβίωσε κάτι που έκανε τους γιατρούς να ανησυχήσουν και να ψάξουν λίγο περισσότερο την υπόθεση. Διαπίστωσαν, λένε οι πληροφορίες, ότι υπήρχαν περίεργα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Από την αρχή ως ύποπτος εφέρετο ο 60χρονος ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον 77χρονο. Ο συγκεκριμένος ασθενής δεν ήταν διασωληνωμένος ούτε βρισκόταν σε καταστολή όμως ειχε εκφράσει παράπονα ότι ο 77χρονος έκανε θόρυβο και ήθελε να μείνει μόνος του στο θάλαμο.

Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος καθώς το γεγονός ότι νοσεί μεκορωνοϊό, δεν επιτρέπει την απομάκρνυσή του από το νοσοκομείο ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το ποινικό και το ψυχιατρικό του παρελθόν.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X