ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι εκτέλεσαν τον Χρήστο Γιαλιά

Τον αιφνιδίασαν και τον «χτύπησαν» όταν δεν είχε φύλαξη

Ενέδρα θανάτου είχαν στήσει άγνωστοι δράστες το απόγευμα της Τετάρτης (7/2) στον 59χρονο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά στη Μάνδρα Αττικής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δράστες «γάζωσαν» με σφαίρες το ΙΧ όπου επέβαινε ο 59χρονος επιχειρηματίας, ενώ στη συνέχεια το πυρπόλησαν, με αποτέλεσμα το θύμα να απανθρακωθεί. Η δολοφονία σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:30, στην οδό Αγίας Αικατερίνης, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του θύματος. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης, το αυτοκίνητο είχε παραδοθεί στις φλόγες και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Είχε φύλαξη και σκοπιά έξω από το σπίτι του

Νεότερες πληροφορίες του iefimerida.gr δείχνουν πως οι δράστες που εκτέλεσαν με 15 σφαίρες τον Χρήστο Γιαλιά είχαν μελετήσει κάθε του κίνηση, αφού ο 59χρονος επιχειρηματίας συνήθιζε να κυκλοφορεί πάντοτε με την προσωπική του φύλαξη, ενώ και στο σπίτι του υπήρχε σκοπιά, καθώς και τέσσερα θωρακισμένα αυτοκίνητα.

Το χτύπημα, ωστόσο, έγινε σε μια ώρα κατά την οποία ο 59χρονος ήταν ολομόναχος επιστρέφοντας από το γραφείο του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες φαίνεται να αιφνιδίασαν τον επιχειρηματία από την πίσω δεξιά του ΙΧ και να τον γάζωσαν με τα καλάσνικοφ, προτού βάλουν φωτιά στο ΙΧ και εξαφανιστούν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν γύρω από το όχημα 18 κάλυκες, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης της Πυροσβεστικής, στην οποία συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, εντοπίστηκε μέσα στο όχημα απανθρακωμένη η σορός του 59χρονου, καθώς και ένα καμένο καλάσνικοφ, που εκτιμάται πως ήταν των δραστών και το πέταξαν μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ο 59χρονος ήταν γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, με κύρια απασχόληση το εμπόριο κρεάτων, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος ποδοσφαιρικών ομάδων. Σημειώνεται πως το 2018 είχε δολοφονηθεί από ληστές -οι οποίοι συνελήφθησαν- έξω από το σπίτι της στην ίδια περιοχή η πρώην σύζυγος του θύματος. Σύμφωνα όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι δύο υποθέσεις δεν φαίνεται να συνδέονται.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές που μπορεί να είχε. Ο 59χρονος ήταν γνώριμος των Αρχών, καθώς στο παρελθόν είχε συλληφθεί για όπλα και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση