ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν: Γι αυτούς μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα

«Όταν φτάνουμε στα λεφτά δεν μιλάνε»

Την διεθνή κοινότητα κατηγόρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα δικά της συμφέροντα στη Συρία και πως για εκείνην μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η ανοικοδόμηση της Συρίας δεν γίνεται χωρίς λεφτά και κατηγόρησε την διεθνή κοινότητα και την ΕΕ πως όταν φτάνουν στο θέμα των λεφτών δεν μιλάνε.

Σε ομιλία του στο 6ο ιατρικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η στήριξη που πήρε η Τουρκία για τους πρόσφυγες μέχρι σήμερα από την ΕΕ ήταν 3 δις ευρώ, ωστόσο οι ίδιοι ξόδεψαν τα τελευταία 8,5 χρόνια πάνω από 40 δις δολάρια. “Μήπως εμείς είμαστε πιο πλούσιοι από την ΕΕ; Ισχύει αυτό; Όχι. Αλλά αυτό είναι το καθήκον που μας έχει αναθέσει η πολιτισμένη συμπεριφορά μας. Στο θέμα της Συρίας σε κάθε μας βήμα μας άφησαν μόνους μας”, είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως τα πρότζεκτ για ανοικοδόμηση της ζώνης ασφαλείας στη Συρία τα παρουσίασε στους ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε στο περιθώριο ΓΣ του ΟΗΕ. “Τα κοιτάνε στα χαρτιά και λένε είναι πολύ ωραία. Ναι αλλά τα λεφτά; Όταν φτάνουμε στα λεφτά δεν μιλάνε. Αυτά χωρίς λεφτά δεν γίνονται”, ανέφερε. Όπως είπε τα ίδια σχέδια θα παρουσιάσει και στον ΓΓ του ΟΗΕ και θα του ζητήσει να καλέσει ο ίδιος διεθνή διάσκεψη δωρητών. “Αν το κάνει καλώς, αν δεν το κάνει θα απευθύνω εγώ αυτή την έκκληση. Και αν γίνει καλώς, αν δεν γίνει τότε από την Τελαμπιάντ μέχρι την Ρεσουλάιν, αν χρειαστεί θα ιδρύσουμε εμείς μια πόλη ή πόλεις. Εγώ τότε θα χτυπήσω την πόρτα του (Τούρκου επιχειρηματία) Αντνάν Πολάτ. Θα του πω κ. Πολάτ, άντε κι εσύ ανέλαβε κάτι εδώ”, ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δυστυχώς η στήριξη που πήρε η Τουρκία από τη διεθνή κοινότητα ήταν μόνο συμβουλές. “Η νοοτροπία που αποδέχεται μια σταγόνα πετρελαίου πιο αξιόλογη από μια σταγόνα αίμα δεν βλέπει τίποτα άλλο στη Συρία και στον κόσμο από τα δικά της συμφέροντα" ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X