ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν: Αυτοί που μας δίνουν μαθήματα έχουν κηλίδα σφαγών, κατοχής & αποικιοκρατίας

“Μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα”

“Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στην 3η Σύνοδο των Θρησκευτικών Ηγετών των Χωρών της Αφρικής, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι γνωρίζετε προφανώς καλύτερα από εμένα ποια αποικιοκρατική χώρα βρίσκεται πίσω από την γενοκτονία της Ρουάντας. “Εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε μας εξαιτίας της επιχείρησης πηγή της ειρήνης εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας της Ρουάντα”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ακόμη και σήμερα ισχύει αυτό που πριν 100 χρόνια είχε παραδεχτεί ο Ουίλιαμ Τζώρτσιλ ότι “μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα”. Κατά τον Τούρκο Πρόεδρο, ακόμη κι αν περάσουν 100 χρόνια δεν αλλάζει η αντίληψη του λευκού ανθρώπου απέναντι στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι “ενώ η δύση ισχυρίζεται ότι τελείωσε η αποικιοκρατία βρίσκουν νέους τρόπους και τη συνεχίζουν”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X