ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εργάζονται κανονικά οι ασυμπτωματικοί γιατροί με κορωνοϊό στη Λιέγη

Η διεύθυνση των νοσοκομείων ζητά από αυτούς να συνεχίζουν να εργάζονται

Οι γιατροί που έχουν προβληθεί από το νέο κορωνοϊό, αλλά δεν έχουν συμπτώματα, εργάζονται κανονικά, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επικαλούμενη τις ανακοινώσεις των Ιατρικών Ενώσεων της χώρας.

H διεύθυνση των νοσοκομείων στη Λιέγη καλεί το ιατρικό προσωπικό να συνεχίσει να εργάζεται κανονικά για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα της νόσου Covid- 19 που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Η διεύθυνση των νοσοκομείων ζητά από το ιατρικό προσωπικό στη Λιέγη να εργαστεί εάν είναι ασυμπτωματικό», όπως υποστηρίζει γιατρός σε Μονάδα εντατικής Θεραπείας στη Λιέγη, τονίζοντας ότι είναι η μόνη επιλογή για να μπει «φρένο» στην κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βέλγος υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει ένα «τσουνάμι» νέων κρουσμάτων της νόσου Covid- 19. Χθες, η χώρα ανέφερε περισσότερα από 15 χιλιάδες νέα κρούσματα και 73 νέους θανάτους.

Σε τουλάχιστον δέκα νοσοκομεία στην πληγείσα βελγική πόλη, οι διευθυντές νοσοκομείων ζητούν από τους γιατρούς που έχουν μολυνθεί αλλά είναι ασυμπτωματικοί να συνεχίσουν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent», περίπου το ένα τέταρτο των γιατρών και νοσοκόμων στη Λιέγη έχουν μολυνθεί από τον ιό.

«Η κατάσταση είναι καταστροφική», δήλωσε ο καθηγητής, Φιλίπ Ντεβός, γιατρός στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο CHC Montlégia στη Λιέγη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Washington Post». «H Λιέγη», όπως επισημαίνει «είναι η πιο πληγείσα περιοχή στον κόσμο».

«Για το λόγο αυτό», όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Ιατρικών Ενώσεων, αν και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, είναι η μόνη επιλογή που έχουμε για να αποτρέψουμε την κατάρρευση του νοσοκομειακού συστήματος «εντός των επόμενων ημερών».

«Δεν ελέγχουμε πλέον τι συμβαίνει», δήλωσε λίγες ώρες νωρίτερα ο Βέλγος υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντερμπρούκε.

Από την πλευρά του, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, υπογράμμισε ότι, η κατάσταση στη χώρα είναι πιο σοβαρή από εκείνη του Μαρτίου, όταν είχε επιβληθεί στη χώρα γενικό lockdown.

«Έχουμε τρεις φορές περισσότερους ασθενείς σε ΜΕΘ. Έτσι, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σοβαρή. Θα συνεχίσει να επιδεινώνεται», πρόσθεσε ο ντε Κρο στο δίκτυο «RTL».

Περίπου ένας στους πέντε που κάνει το τεστ είναι θετικός στον ιό με τους ηλικιωμένους να πλήττονται περισσότερο.

Οι νεκροί από επιπλοκές της νόσου Covid- 19 έχουν φτάσει τις 10.810 σε μια χώρα με πληθυσμό περίπου 11,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η κυβέρνηση του Βελγίου θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο αν θα επιβληθεί ένα δεύτερο lockdown, καθώς η χώρα προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και οι κλίνες στα νοσοκομεία λιγοστεύουν, προειδοποίησε αξιωματούχος.

Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ του Βελγίου διπλασιάζεται κάθε οκτώ ημέρες.

Χθες ανήλθε στους 809, με 5.260 ανθρώπους συνολικά να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, «το Βέλγιο δεν έχει ζητήσει από άλλες χώρες να δεχθούν ασθενείς με Covid-19 προκειμένου να ελαφρύνει την πίεση στο σύστημα υγείας του», εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Οι 2 χιλιάδες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας που διαθέτει το Βέλγιο ενδέχεται να γεμίσουν μέσα σε δύο εβδομάδες, αν συνεχιστεί η τρέχουσα αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X