ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση με βιτριόλι: «Έμμεση παραδοχή η άρνηση απολογίας της δράστιδος»

Τι λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας

«Τα στοιχεία (για την 35χρονη) είναι πάρα πολλά, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη είναι η δράστις του αποτρόπαιου εγκλήματος» εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της 34χρονης Ιωάννας. «Είναι νόμιμο δικαίωμα της κατηγορούμενης να μη μιλήσει, ενδεχομένως έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον ανακριτή να απολογηθεί αργότερα, αλλά μπορεί και να μην απολογηθεί και να πάει στο δικαστήριο. Αν με ρωτάτε την προσωπική μου άποψη το ότι δεν απολογείται είναι έμμεση παραδοχή» τόνισε o κ. Λύτρας.

«Για να ζητήσει συγγνώμη η κατηγορούμενη, θα έπρεπε να αποδεχθεί την κατηγορία. Από τη στιγμή που δεν αποδέχτηκε δε θα μπορούσε να ζητήσει και συγγνώμη, αν και την περιμέναμε» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «όταν ένας κατηγορούμενος προσπαθεί να πει ότι έχει κάποια ψυχιατρικά προβλήματα ο λόγος που το κάνει είναι ή ο μειωμένος καταλογισμός ή ότι δεν υπάρχει καταλογισμός, μόνο γι’ αυτό το κάνει, δεν το κάνει για να θεραπευτεί από κάποια προβλήματα».

Όπως ανέφερε, η Ιωάννα πληροφορήθηκε το γεγονός ότι τέθηκε προσωρινά κρατούμενη η κατηγορουμένη, και νιώθει «μια μικρή, αν μπορούμε να το πούμε σε σχέση με την τόσο μεγάλη ζημιά έχει πάθει, ηθική ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο άνθρωπος που της έκανε αυτό το μεγάλο κακό έχει οδηγηθεί στη φυλακή».

«Η Ιωάννα δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτε, γι’ αυτό και δεν πήγε ποτέ το μυαλό της στη συγκεκριμένη, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι δεν έχει με κανέναν καμία διαφορά και δεν είχε αντιμετωπίσει καμία απειλή. Την είχε συναντήσει 5 με 6 φορές σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις» εξήγησε.

Πηγή: www.skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X