ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίσημα στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο» είπε ο Ερντογάν

Την απόφαση για την διεξαγωγή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία στις 14 Μαΐου υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή θα συνεδριάσει το Σάββατο 11 Μαρτίου για να επικυρώσει την ημερομηνία και να την κοινοποιήσει στην κοινή γνώμη. Εάν οι εκλογές περάσουν στον δεύτερο γύρο, η ημερομηνία θα είναι η 28η Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Τουρκία δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Έτσι, υπογράφω την απόφαση για την διεξαγωγή των εκλογών στις 14 Μαΐου - οι οποίες έπρεπε να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου 2023 - με την εξουσιοδότηση που δίνει το άρθρο 116 του Συντάγματός μας. Σύμφωνα με την απόφαση, την πρώτη Κυριακή μετά από 2 μήνες, το έθνος μας θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει τον πρόεδρο και τους βουλευτές».

«Εύχομαι η απόφαση για την διεξαγωγή των εκλογών να είναι επωφελής για τη χώρα μας, το έθνος μας και τα πολιτικά μας κόμματα. Όπως είναι γνωστό, έχουμε ήδη μοιραστεί με το κοινό την απόφαση για την επικαιροποίηση των εκλογών στις 14 Μαΐου» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δικαιολόγησε την απόφασή του να φέρει πιο νωρίς την εκλογική διαδικασία, λέγοντας πως «πρώτα απ' όλα, η 18η Ιουνίου ήταν μια ημερομηνία που συνέπιπτε με το ημερολόγιο των πανεπιστημιακών εξετάσεων. Επιπλέον, ακολουθεί η ημερομηνία κατά την οποία οι πολίτες μας από την Τουρκία και το εξωτερικό θα εκτελέσουν το καθήκον του Χατζ. Έτσι, ως εναλλακτική λύση, προσφέραμε την ημερομηνία της 14ης Μαΐου».

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X