ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έμεινε... άφωνη η συνεργάτιδα του Τραμπ όταν μίλησε για ενέσεις χλωρίνης κατά του κορωνοϊού! (vid)

Φυσικά ο Λευκός Οίκος λίγο αργότερα, τα έριξε στα ΜΜΕ...

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι προτάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου πρότεινε την θεραπεία του κορωνοϊού με ένεση απολυμαντικού ή ακτινοβολίες!

Φυσικά λίγο αργότερα ο Λευκός Οίκος τα έριξε στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι απέσπασαν από το εννοιολογικό τους πλαίσιο τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δυνατότητα να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός μόνον με τη χρήση απολυμαντικού κι οι οποίες προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως πως οι Αμερικανοί οφείλουν να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους σχετικά με τις όποιες θεραπείες για τον κορωνοϊό, κάτι που τόνισε ξανά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης», υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι.

«Μπορείτε να βασισθείτε στα μέσα ενημέρωσης όταν θέλετε με ανευθυνότητα να αποσπάσετε λόγια του προέδρου Τραμπ από το εννοιολογικό τους πλαίσιο και να δημοσιεύσετε αρνητικά πρωτοσέλιδα», πρόσθεσε η ίδια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι στις συγκεκριμένες «προτάσεις» προχώρησε έπειτα από αμερικανική έρευνα -την οποία ωστόσο παρερμήνευσε-, σύμφωνα με την οποία ο ιός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως του ηλίου και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στα όσα... τρομερά δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν παρούσα και η Δρ Ντέμπορα Μπερξ, η οποία συντονίζει την στρατηγική αντιμετώπισης του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό.

«Άρα, υποθέτοντας ότι θα χτυπήσουμε το σώμα- είτε με ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία ή απλά με πολύ ισχυρό φως», άρχισε να λέει ο Τραμπ απευθυνόμενος στην καθηγήτρια Ντέμπορα Μπερξ. «Νομίζω πως είπατε πως δεν έχει εξεταστεί αλλά θα το εξετάσετε. ..ακούγεται ενδιαφέρον», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος….

Η πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού, την ώρα που ο Τραμπ έλεγε τις ανεκδιήγητες και επικίνδυνες «συμβουλές» του, κατέβασε το κεφάλι, αποσβολωμένη, προσπαθώντας να μην δείξει τα συναισθήματά της.

Η αγωνία της ήταν εμφανής και το απόσπασμα αυτό κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πολλούς να αναρωτιούνται γιατί δεν παραιτείται και επιμένει να έρχεται συνέχεια σε δύσκολη θέση, λειτουργώντας υπό έναν τουλάχιστον επικίνδυνο Πρόεδρο.

Στο πρώτο βίντεο όσα απίθανα λέει ο Τραμπ για τις ενέσεις χλωρίνης:

Στο δεύτερο βίντεο, από άλλη κάμερα, φαίνεται η αντίδραση της Μπερξ:

Δεν άργησε να ξεσπάσει σάλος στα social media κατά του Αμερικανού προέδρου με πολλούς γιατρούς να προειδοποιούν για την επικίνδυνη στάση του. «Οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μποικοτάζ στην προπαγάνδα. Ακούστε τους ειδικούς. Και σας παρακαλώ μην πιείτε απολυμαντικό», υποστήριξε μέσω Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. 

«Αυτή η ιδέα της ένεσης ή πρόσληψης οποιουδήποτε τύπου καθαριστικού προιόντος στο σώμα είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που θέλουν να αυτοκτονήσουν», σχολίασε ο πνευμονολόγος καθηγητής Βιν Γκούπτα στο δίκτυο «NBC».

Aπό την πλευρά του ο Κασίφ Μαχμούντ, γιατρός στο Τσάρλεστον δήλωσε πως «ως γιατρός δεν μπορώ να συστήσω ένεση απολυμαντικού στους πνεύμονες ή χρήση ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας για θεραπεία του Covid- 19. Μην λαμβάνετε ιατρικές συμβουλές από τον Τραμπ».

Τέλος, ο πνευμονολόγος Τζον Μπάλμς προειδοποίησε πως, ακόμα και η εισπνοή αναθυμιάσεων με χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με πληροφορίες από το iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X