ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλάδα: Δύο μέτωπα η μεγάλη φωτιά - Έτοιμη για βοήθεια η Κύπρος

112 και μέσα στη νύχτα, πετάνε επτά εναέρια

Σε δύο περιοχές δίνει η πυροσβεστική τη μάχη με τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες από την Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία σχηματίζοντας ένα μεγάλο μέτωπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής λίγο μετά τις 7:20 το πρωί του Σαββάτου ήταν ότι η μάχη δίνεται κυρίως στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος την ώρα που υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της φωτιάς.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 120 πυροσβέστες από το έδαφος μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ενδεικτικό της έντασης της φωτιάς είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 για έκκενωση από Λάτα προς Σιμόπουλο.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Αργολίδα είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων δεδομένου ότι και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιίας (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

Την ετοιμότητα ΚΔ να συνδράμει για κατάσβεση πυρκαγιών διαβίβασε στις ελληνικές αρχές ο Αρχιπύραρχος 

Την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα διαβίβασε προς τις ελληνικές αρχές πυρόσβεσης ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκο Λογγίνος.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης εξήγησε πως κατόπιν συνεννόησης με τον Προέδρο της Δημοκρατίας δόθηκαν οδηγίες στον Αρχιπύραρχο Νίκο Λογγίνο να επικοινωνήσει και να εκφράσει την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρτσιώτη από ελληνικής πλευράς  εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και την Κυπριακή Δημοκρατία, με την ελληνική πλευρά να αναφέρει πως θα επανέλθει αν χρειαστεί αναλόγως και της κατάστασης στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ χθες αργά το απόγευμα η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου επικοινώνησε προσωπικά με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Βασίλη Κικίλια εκφράζοντας αλληλεγγύη και προθυμία να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία όπου και όπως χρειαστεί.

Πηγή: Protothema.gr/ ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση