ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλάδα - COVID-19: Aυτά είναι τα νέα μέτρα

Με ωράριο η διασκέδαση στην Αττική

Σειρά νέων μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ των οποίων πλαφόν στις συγκεντρώσεις πολιτών και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε εργασιακούς χώρους.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους που βρίσκονται σε νησιά και επιστρέφουν από διακοπές και επανέλαβε πως δεν είναι άτρωτοι.

Στις επιβαρημένες περιοχές ανακοινώνεται πως έως τις 24 Αυγούστου εφαρμόζεται η μείωση του ορίου των ατόμων (από 100 σε 50) που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε υπαίθριους χώρους και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Απαγόρευση της λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7:00 το πρωί και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως εφαρμόζονται μέτρα τύπου Πόρου από αύριο και στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου, από αύριο το πρωί.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλούς συγχρωτισμού, στρατόπεδα και ΚΥΤ.
Τα μέλη των ομάδων υψηλού κινδύνου θα εργάζονται με τηλεργασία, τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα.
Υποχρέωση υποβολής σε τεστ για τον κορωνοϊό εργαζομένων σε γηροκομεία και άλλες δομές φροντίδας που επιστρέφουν από διακοπές.
Τέλος τονίστηκε και η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και για ανοιχτούς χώρους με υψηλό συγχρωτισμό, καθώς επίσης και ισχυρή σύσταση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, να φορούν μάσκα παντού και να είναι σε απόσταση από άλλα άτομα.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στους νέους, σημειώνοντας πως δεν είναι άτρωτοι και σε πιο προσωπικό τόνο επεσήμανε «και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».

Κατά την έναρξη της τακτικής σύσκεψης για τον κορωνοϊό, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες και στους νέους: «Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας».

Πηγή: kathimerini.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X