ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη»

O Νετανιάχου ανακάλεσε τη δήλωση για Σιν Μπετ και στρατό

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε μια δήλωσή του, στην οποιά άφηνε αιχμές σε Σιν Μπετ και Στρατό για την αδράνεια της 7ης Οκτωβρίου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακάλεσε το πρωί της Κυριακής. Αφού πρώτα «κατέβασε» τη σχετική ανάρτηση από το Twitter, στη συνέχεια προχώρησε σε «διορθωτική» δήλωση, ζητώντας συγγνώμη για «πράγματα που δεν έπρεπε να ειπωθούν».

«Έκανα λάθος. Πράγματα που είπα μετά τη συνέντευξη Τύπου, δεν έπρεπε να ειπωθούν και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Προσφέρω πλήρη στήριξη σε όλους τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας. Στηρίζω τον Αρχηγό του Επιτελείου και τους διοικητές και τους στρατιώτες των IDF που βρίσκονται στο μέτωπο και μάχονται για το σπίτι μας. Μαζί θα νικήσουμε» έγραψε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα, τόσο ο Μπένι Γκαντζ - ο οποίος βρίσκεται στο πολεμικό συμβούλιο που έχει συστήσει ο Νετανιάχου, όσο και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, είχαν ζητήσει από τον Ισαηλινό πρωθυπουργό να πάρει πίσω τη δήλωσή του σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε χθες το βράδυ ότι δεν είχε λάβει προειδοποίηση για τις προθέσεις της Χαμάς να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας -και συγκεκριμένα τον επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αχαρόν Χαλίβα και τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόναν Μπαρ- ότι ευθύνονται για την αποτυχία που οδήγησε στην επίθεση της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου. «Σε καμία περίπτωση και σε κανένα στάδιο δεν προειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για τις πολεμικές προθέσεις της Χαμάς», έγραψε σε ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση