ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είχα σουγιά για τη δουλειά μου»

Στη φυλακή άλλοι 10 Κροάτες, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και καμιά συμμετοχή στην ανθρωποκτονία σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή προβάλλουν ενώπιον των τριών ανακριτών στις μαραθώνιες απολογίες τους οι πρώτοι κατηγορούμενοι, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν εαυτούς και να πείσουν τις δικαστικές αρχές ότι δεν έχουν διαπράξει καμία από τις βαριές αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται με βάση την ασκηθεισα ποινική δίωξη.

«Είχαμε μεταβεί στο γήπεδο OPAP ARENA Αγία Σοφία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της ομάδας μας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, για τον οποίο αγώνα δεν είχαμε εξασφαλίσει εισιτήρια, κατόπιν της απαγόρευσης της UEFA και απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας εκ των κατηγορουμένων στο υπόμνημά του.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν» προσθέτει ο κατηγορούμενος σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη στάση του τα κρίσιμα λεπτά.

Και καταλήγει: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν»

«Είχα τον σουγιά για τη δουλειά μου»

Για δουλειά υποστήριξε ότι βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας ο 22χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία, στην κατοχή του οποίου εντόπισαν οι αρχές έναν αναδιπλούμενο σουγιά.

«Είμαι ηλεκτρολόγος. Στις 7/8/2023, ήμουν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά. Τελείωσα αργά τη δουλειά. Είχα δώσει ραντεβού με την κοπέλα μου στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ» για να συνεχίσουμε με τρένο με κατεύθυνση τον Πειραιά, με σκοπό να φτάσουμε στο Γαλάτσι», υποστήριξε για ανά δικαιολογήσει την παρουσία του στο επίμαχο σημείο.

Ο κατηγορούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί στο βασικό κλοιό των υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, υποστηρίζει ότι πήγε στο χώρο των επεισοδίων, μετά από τις φωνές και τις φωτοβολίδες, που είδε να εκσφενδονίζονται πέριξ του γηπέδου.

«Όσο περίμενα έξω από το σταθμό, άκουσα φωνές, εκρήξεις και φωτοβολίδες και πήγα να δω τι γίνεται. Δε συμμετείχα στα επεισόδια».

Για το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του, ο 22χρονος υποστηρίζει ότι το είχε επάνω του για τη δουλειά του. «Ο αναδιπλούμενος σουγιάς που βρέθηκε επάνω μου, είναι για τη δουλειά μου. Το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου. Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ, είμαι απλός φίλαθλος. Πηγαίνω στο γήπεδο, με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, όποτε βρίσκω φθηνά εισιτήρια. Ζήτω να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών μου, να ελεγχθεί το κινητό μου και να μου πάρουν δείγμα dna, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με τα όσα με κατηγορούν».

«Το μόνο μεμπτό είναι ότι βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή»

Την τυχαία παρουσία του στο σημείο υποστήριξε και ο 27χρονος Έλληνας κατηγορούμενος, στο κατάστημα του οποίου στους Αμπελοκήπους έγινε χθες καταδρομική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ.

«Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με όσα συνέβησαν στην περιοχή της νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ των εγκληματιών Κροατών, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα, για να σκοτώσουν και να καταστρέψουν περιουσίες, και των κακοποιών οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν φονικό ραντεβού με τους εγκληματίες Κροάτες και ήταν ομοίως ένοπλοι με μαχαίρια, σιδηρολοστούς, ξύλινα ρόπαλα και άλλα επικίνδυνα όπλα, όπως προκύπτει από τα βίντεο, τα οποία κατέσχεσε και εισήγαγε στη δικογραφία η ΕΛΑΣ», αναφέρεται σχετικά στο απολογητικό υπόμνημά του.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές για περιστατικά οπαδικής βίας υποστηρίζει κατά πληροφορίες στο απολογητικό του υπόμνημα: « Την επίμαχη μέρα κατά τις απογευματινές ώρες επισκέφτηκα το κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου και τον εν δυνάμει συνέταιρο στο νέο επαγγελματικό μας εγχείρημα, με σκοπό να εποπτεύσουν τις εγκαταστάσεις της εν λόγω επιχείρησης και στη συνέχεια συναντήθηκα με ένα γνωστό μου στην οικία του στην περιοχή της νέας Ιωνίας, για τον έλεγχο της κατάστασης της μοτοσικλέτας που διέθετε προς πώληση και είχα εκδηλώσει από πλευράς μου ενδιαφέρον αγοράς».

Μάλιστα ο 27χρονος υποστηρίζει ότι δε γνώριζε τους συγκεντρωμένους Κροάτες χούλιγκαν.

«Ενώ συζητούσαμε, περί ώρα 11 παρά το βράδυ ακούσαμε δυνατούς κράτους λάμψης, κροτίδες, φωτοβολίδες και εκρηκτικές ύλες από την περιοχή το γήπεδο της ΑΕΚ, οπότε εκ περιεργείας έσπευσα στο σημείο επί της οδού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και δη στο σημείο προέλευσης του εκκωφαντικό θόρυβο, το οποίο απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια, προκειμένου να διαπιστώσω τι συνέβη. Όταν έφτασα στο σημείο είδα και άκουσα να εκρήγνυται κροτίδες και να ακούγονται κραυγές και βρισιές των εμπλεκομένων, οπότε αποχώρησα φοβούμενος για την σωματική μου ακεραιότητα, και κατευθύνθηκα στο σταθμό του Περισσού κινούμενος επί της οδού Παπαναστασίου και εκείνη τη στιγμή συνέπεσε να μετακινούνται προς τα εκεί τα άγνωστα πρόσωπα, των οποίων δε γνώριζα ούτε καν την εθνικότητα».

Και συμπληρώνει: «Βρέθηκα στην ευρύτερη περιοχή να περπατώ και όχι να τρέχω, χωρίς να φοράω κουκούλα, κράνος, γάντια και κυρίως δεν ευρέθη στην κατοχή μου κανένα μαχαίρι και κανένας σουγιάς από αυτούς που κατασχέθηκαν, κανένα ξύλο, κανένας σιδηρολοστός και κανένα αιχμηρό αντικείμενο. Το μόνο μεμπτό είναι ότι βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή!», υποστηρίζει ο κατηγορούμενος.

Κι ενώ για την αστυνομία είναι εκ των 5 βασικών υπόπτων για τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου της ΑΕΚ, δηλώνει αθώος και μόνο οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκου.

«Η όλη εμπλοκή μου στην εν λόγω υπόθεση και η μετέπειτα σύλληψη μου στηρίζεται, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της αστυνομίας, στο ότι είμαι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και στην αυθαίρετη και ψεύδη μαρτυρική κατάθεση ενός νεαρού αστυνομικού της ομάδας Δράσης της ΕΛ. ΑΣ., ο όποιος με είδε να περπατάω σε μια οδό κοντά στο σημείο, όπου έγιναν τα επεισόδια στην Φιλαδέλφεια».

Μάλιστα στηρίζει την αθωότητά του στο γεγονός ότι συνελήφθη από τους άνδρες της ομάδας Δράση σε δρόμο που δε θα επέλεγε αν προσπαθούσε να κρυφτεί αλλά και στη σωματική του διάπλαση, καθώς όπως υποστηρίζει λόγω ύψους, θα ήταν ευδιάκριτο στα βίντεο που έχουν συλλεγεί από τις διωκτικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Αλέξη Κουγια στη δικογραφία υπάρχει βίντεο που δειχνει έναν δράστη και μόνο του το θύμα και ότι δέχεται από πίσω τη μαχαίρια.

Στη φυλακή άλλοι 10 Κροάτες, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Άλλοι δέκα κατηγορούμενοι, υπήκοοι Κροατίας, παίρνουν τον δρόμο για τη φυλακή με απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα, για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά τους δύο κατηγορούμενους, έναν Έλληνα 27 ετών και έναν 22χρονο αλβανικής καταγωγής, που ομόφωνα αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση, αντίστοιχη ήταν η απόφαση των δικαστικών αρχών και για άλλους δέκα.

Μέχρι στιγμής από την ομάδα των 30 κατηγορουμένων που οδηγήθηκε σήμερα στην Ευελπίδων στους 12 ανακοινώθηκε η προφυλάκισή τους.

ΠΗΓΗ: IN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση