ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δραματική νύχτα στον Βόλο - Σάρωσε την πόλη η κακοκαιρία Elias

Πάνω από 330 απεγκλωβισμοί

Δραματική ήταν η κατάσταση σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Elias. Στη Μαγνησία και τη Λάρισα κάτοικοι έζησαν τον ίδιο εφιάλτη που είχαν ζήσει λίγες ημέρες πριν με τον Daniel.

Το βράδυ στον Βόλο ήταν δύσκολο, καθώς η νεροποντή που «σφυροκοπάει» την πόλη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μίλησε για δύσκολο βράδυ ενώ τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή θα μείνουν κλειστά. «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην πόλη, μείνετε σπίτια σας» δήλωσε.

Δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν και η στάθμη το βράδυ είχε φτάσει σε κάποια σημεία τους 70 πόντους, ενώ στην Αγριά και στις Αλυκές είχε φτάσει το ένα μέτρο. Στην Αγριά οι κάτοικοι με κουβάδες και σκούπες προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τις περιουσίες τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στην Αγριά και στις Αλυκές πολίτες εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και στα αυτοκίνητά τους.

Ανησυχητική και η εικόνα που καταγράφηκε το βράδυ και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνούσε το ύψος του υπογείου.

Η κατάσταση στον Βόλο ήταν δραματική από νωρίς το βράδυ.

Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας. Οι δρόμοι στο κέντρο, η οδός Αναλήψεως, ο περιφερειακός,  μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Νερό και ρεύμα κόπηκαν τον βράδυ στις περισσότερες περιοχές.

«Η κατάσταση είναι τραγική,  έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι. Η  γειτόνισσά μου, πλημμύρισε στο ισόγειο και όλοι βρίσκονται στον πάνω όροφο του σπιτιού τους χωρίς ρεύμα», ανέφερε κάτοικος στην οδό Ζάχου μιλώντας στον taxydromos.

Την ίδια ώρα η πυροσβεστική δεχόταν κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. 

Το 199 δέχθηκε κλήση προς βοήθεια και από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, τα 2 μέλη του οποίου (η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου και ο τεχνικός της δημόσιας τηλεόρασης)  μετέδιδαν ρεπορτάζ για το σπάσιμο του ποταμού Κραυσίδωνα και εγκλωβίστηκαν.

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της Ελλάδας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σήμερα Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση