ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δόντια Τουρκίας»: «Πλήρωσα 3.500 ευρώ, και τώρα μοιάζω με καρχαρία»

Τι λέει 22χρονο μοντέλο από την Αγγλία

Το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα για τους Βρετανούς, οι οποίοι σπεύδουν στην Τουρκία για να αποκτήσουν ένα λαμπερό χαμόγελο με κατάλευκα δόντια.

Ενώ πληθαίνουν τα περιστατικά με μη επιθυμητά αποτελέσματα, αρκετοί είναι οι Βρετανοί που συνεχίζουν να επισκέπτονται κλινικές στην Τουρκία για οικονομικότερες οδοντιατρικές εργασίες.

Ο Τζακ Τζέιμς ήθελε να φτιάξει τα στραβά του δόντια

Σύμφωνα πάντα με το μοντέλο, ο οδοντίατρος του είπε ότι τα δόντια του ήταν «χάλια» και πως θα του κόστιζε έως και 20.000 λίρες για να τα φτιάξει

Νέο θύμα, ένα 22χρονο μοντέλο από το Μάντσεστερ

Τελευταίο θύμα, ένα μοντέλο από το Μάντσεστερ, ο οποίος ήθελε να φτιάξει τα στραβά του δόντια για να δείχνει «καλύτερα στην κάμερα». Αλλά μη μπορώντας να αντέξει οικονομικά μια τέτοια επέμβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο 22χρονος Τζακ Τζέις ξόδεψε 3.500 ευρώ για να βάλει θήκες στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιστρέφοντας στην Αγγλία, ο Τζέιμς ήταν αρχικά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και καυχιόταν πως τα τουρκικά δόντια του «έδειχναν καλά».

Το απόστημα και η τρομακτική διαπίστωση

Ωστόσο, τον Μάιο, ξαφνικά δυσκολευόταν αν χρησιμοποιήσει οδοντικό νήμα και σύντομα παρουσίασε αιμορραγία στα ούλα και είχε «απαίσια αναπνοή». Ισχυρίζεται επίσης ότι το στόμα του άρχισε να «βγάζει πύον».

Αποφάσισε λοιπόν, να επισκεφθεί έναν οδοντίατρο στο Μάντσεστερ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως είχε ένα απόστημα και πως είχε προκληθεί μόλυνση. Σύμφωνα πάντα με το μοντέλο, ο οδοντίατρος του είπε ότι τα δόντια του ήταν «χάλια» και πως θα του κόστιζε έως και 20.000 λίρες για να τα φτιάξει.

«Είχαν τροχίσει πάρα πολύ τα δόντια μου. Έμοιαζα με καρχαρία»

Περιγράφοντας την τρομακτική του δοκιμασία, είπε: «Όταν έβγαλαν τις θήκες, είδα ότι είχαν τροχίσει τα δόντια μου πάρα πολύ. Έμοιαζα με καρχαρία. Ήταν σαν κάτι που βγήκε από ταινία τρόμου».

Αβέβαιος για το τι έπρεπε να κάνει, ο Τζέιμς επικοινώνησε με την κλινική στην Τουρκία για βοήθεια, ωστόσο όπως λέει «ήταν ανένδοτοι και έλεγαν πως δεν έφταιγαν αυτοί». Μάλιστα, του πρότειναν να του τα φτιάξουν, με το αντίστοιχο κόστος φυσικά.

Την πάτησε όχι μία, αλλά δύο φορές

Η προσφορά που του έκαναν ήταν 4.500 λίρες – το ¼ σχεδόν της τιμής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το μοντέλο να αποφασίζει τελικά να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη για να αφαιρέσει τις θήκες του και την κλινική να του βάζει τελικά προσωρινές.

«Μου έβγαλαν όλα τα δόντια και το απόστημα και μου έβαλαν προσωρινά δόντια λέει». Ωστόσο, μία από τις νέες θήκες έχει ήδη πέσει, αφήνοντάς τον με ένα κενό στα δόντια του.

Μετά το διπλό πάθημά του, ο Τζέιμς προειδοποιεί τώρα τους άλλους να κάνουν τις έρευνά τους πριν πάνε στο εξωτερικό για οδοντιατρικές εργασίες. «Είμαι τόσο θυμωμένος με τον εαυτό μου. Νιώθω πως θέλω να βγάλω όλα τα δόντια μου».

Τάση τα «δόντια Τουρκίας»

Να σημειωθεί πως εδώ και δεκαετίες οι Βρετανοί έχουν λάβει προειδοποιήσεις να μην αναζητούν φθηνότερες χειρουργικές επεμβάσεις σε μέρη όπως η Τουρκία, η Ανατολική Ευρώπη ή η Νοτιοανατολική Ασία.

Η Τουρκία δεν είναι εγγενώς πιο επικίνδυνη από άλλα hotspots του χειρουργικού τουρισμού.

Αλλά οι φθηνές πτήσεις μεταξύ αυτής και του Ηνωμένου Βασιλείου - καθώς και η άνοδος της τάσης να συνδυάζεται η αισθητική χειρουργική με διακοπές - την έχουν καταστήσει έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Βρετανούς που θέλουν να κάνουν μια αισθητική επέμβαση.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την οδοντιατρική, με δεκάδες Βρετανούς να σπεύδουν στη γείτονα χώρα για «δόντια Τουρκίας».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση