ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Ζαμπούνη: Το λάθος του ενός εκτελεστή

Το καρέ που μελετούν στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ

Πολλούς εχθρούς φέρεται πως είχε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης και εκεί επικεντρώνονται οι Αρχές, στις έρευνές για τον εντοπισμό των εκτελεστών και του εντολέα της δολοφονίας του 44χρονου στο Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της δολοφονίας ήταν εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι και εκτιμάται πως πρόκειται για άτομα από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής εκτιμούν ότι ενδέχεται να πρόκειται για «ενοικιαζόμενους - εισαγόμενους» εκτελεστές, με διασυνδέσεις στο εξωτερικό ώστε να προμηθεύονται κλεμμένα οχήματα και όπλα.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης - που ήταν σε λίστα της ΕΛ.ΑΣ με «πιθανούς στόχους» δολοφονίας - είχε εξελιχθεί σε βασικό παράγοντα της Greek Mafia τα τελευταία χρόνια ανοίγοντας πολλούς «λογαριασμούς» με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί έξω από το βενζινάδικό του, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Οι Αρχές εστιάζονται στα βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας στο βενζινάδικο στο Νέο Κόσμο.

Το πεσμένο full face του ενός εκτελεστή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε ένα βίντεο φαίνεται να πέφτει το full face ενός εκ των δολοφόνων και φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τα καρέ αυτά έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών στην προσπάθειά τους να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες της δολοφονίας.

Περίπου 30 δευτερόλεπτα κράτησε το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη, ή αλλιώς του «Ζαμπόν». Οι δολοφόνοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στο θύμα με το που μπήκε στο αυτοκίνητό του. Στο βίντεο διακρίνεται και ο ένας από τους δυο εκτελεστές που τον πυροβολεί από την θέση του οδηγού, βίντεο το οποίο επίσης έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών αναζητώντας στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.

Χωρίς τους σωματοφύλακες ο Ζαμπούνης το μοιραίο βράδυ

Τη νύχτα της δολοφονίας, ο Βασίλης Ζαμπούνης, δεν είχε μαζί τους σωματοφύλακές του, κάτι που συνήθιζε τελευταία. Επίσης, δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι που είχε στο αυτοκίνητο ενώ στο πορτ-μπαγκάζ είχε και ένα καλάσνικοφ.

Το πολυτελές τζιπ που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι για την επίθεση ήταν κλεμμένο από τον περασμένο Ιούνιο από το Μιλάνο με πλαστές πινακίδες.

Το όχημα έκαψαν μετά τη δολοφονία οι δράστες και εντοπίστηκε παρατημένο στο Δαφνί. Εικάζεται πως διέφυγαν με άλλα οχήματα που τους ακολουθούσαν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση