ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση»

Τα λόγια του δικηγόρου με έναν άντρα με το ψευδώνυμο «vas»

Για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έκαναν λόγο τα μέλη της οικογένεια του αδικοχαμένου ποινικολόγου καταθέτοντας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για το στυγερό έγκλημα, τον Οκτώβριο του 2017, μέσα στο γραφείο του.

Οι τρεις κατηγορούμενοι που φέρονται μέλη της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών» επιμένουν στην εκδοχή του ατυχήματος, επέλεξαν να απουσιάζουν από το εδώλιο και να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους την ώρα που τόσο η σύζυγος όσο και ο αδελφός του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συναισθηματικά φορτισμένοι, εξέφραζαν τη βεβαιότητα πως υπήρξε σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του.

«Ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης» ανέφερε ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, αδελφός του θύματος.

Μάλιστα, στην κατάθεση του εξήγησε πως ο αδελφός του είχε συμβουλεύσει τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο εκπροσωπούσε, να μην υποκύψει σε εκβιασμό που δέχονταν για να δώσει 5 εκατ. ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους που τον είχαν εμπλέξει με καταθέσεις τους ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Ο μάρτυρας εκτίμησε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν εμπόδιο στα σχέδια των εκβιαστών. «Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο προς τον Φλώρο: Δες τι έπαθε ο δικηγόρος σου και δώσε τα λεφτά. Εγώ αυτό πιστεύω», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Όταν στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο γιός του θύματος, Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος, παρουσίασε για πρώτη φορά, διαδικτυακή συνομιλία μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas», ο οποίος, όπως είπε, θεωρεί ότι είναι ο Αριστείδης Φλώρος.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, από τη συνομιλία προκύπτει απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπούσε τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του.

Η επίμαχη συνομιλία που παρουσίασε ο γιος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου έλαβε χώρα στις 20/7 και 24/7 του 2017 και έχει ως εξής:

«vas»: Hi, Μιχάλη. Πρέπει να ξέρω το συντομότερο δυνατό ότι αυτά που σου είπα ισχύουν από την άλλη πλευρά. Δες αν έχουμε νέα, as soon as possible

Μιχάλης: Ok

Στις 24/7/2017 λαμβάνει χώρα άλλη συνομιλία:

«vas»: Μου είπε η Καρολίνα. Ποιος από τους δυο είναι ο παραδόπιστος; Ο πιο μεγάλος σε ηλικία;

Μιχάλης: Ο πιο μεγάλος. Ο άλλος συμφωνεί με εσένα. Αύριο έχω ραντεβού με τον μεγάλο (σ.σ δικηγόρο).

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως την επόμενη ημέρα πράγματι, ο πατέρας του είχε ραντεβού με γνωστό δικηγόρο, τον οποίο κατονόμασε.

Ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Αντ. Αραβαντινός καταθέτοντας στο Εφετείο επιβεβαίωσε ότι ο Αρ. Φλώρος εκβιάζονταν μέσα στις φυλακές από έναν από τους κατηγορούμενους.

Αίσθηση δε προκάλεσε η αναφορά του σε συνάντηση, στις φυλακές με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος, όπως κατέθεσε του είχε εκμυστηρευτεί πως ο εντολέας του Αρ. Φλώρος πιο πολύ κινδύνευε από του συναδέλφους του δικηγόρους παρά από τους Αλβανούς κρατούμενους.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου.

newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X