ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Κυριακής: Το προφίλ του δράστη και οι επιστολές που της έστειλε

«Έσβησες την εμπιστοσύνη που σου είχα με αυτό που έκανες»

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και αφορούν το δράστη της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, τον άνδρα που τη μαχαίρωσε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Ο 39χρονος ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια πως δεν θυμάται τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας 1/4 ενώ συνεχώς αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για τη σχέση τους.

Το «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής 5/4 παρουσίασε το προφίλ του δράστη της δολοφονίας επισημαίνοντας τα μόνα λόγια που άρθρωσε στην ανακρίτρια μετά τη δολοφονία ήταν: «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

Κατά τη σύλληψή του, όταν τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και τον ρώτησαν γιατί το έκανε είπε πως την ήθελε μόνο τη δική του. Την Πέμπτη 3/4 όμως, ξαφνικά, άλλαξε στάση και δεν θυμόταν τι είχε κάνει.

 

Σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση τους, μέσω του δικηγόρου τους δήλωσε πως πάσχει από διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματα και πως έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομεία και κλινικές.

Δεν είπε τίποτα άλλο. Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και έφυγε από το ανακριτικό γραφείο.

Στο υπόμνημά του ο 39χρονος να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο της πράξης του και αναφέρει πως τα τελευταία 10 χρόνια έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές επτά φορές με τις 4 να είναι από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2023.

Οι δύο απόπειρες αυτοκτονίας και η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά

Ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας ισχυρίζεται πως λόγω της ψυχιατρικής του πάθησης του έχουν συνταγογραφηθεί φάρμακα, έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας και είναι τοξικοεξαρτημένος.

Ο 39χρονος αποφασίστηκε να προφυλακιστεί και να κρατηθεί προσωρινά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μέχρι να αποδειχτεί το αληθές των ισχυρισμών του.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που της έκανε κακό

Για πέντε ολόκληρα χρόνια, η Κυριακή προσπαθούσε να μη γίνει αντιληπτή η κακοποιητική συμπεριφορά του συντρόφου της.

Ακόμα και όταν οι γύρω της καταλαβαίναν τι συμβαίνει.

«Είχε έρθει, είχε μείνει εδώ δύο μέρες και μετά ξανά ήταν με τον Θανάση. Ήρθε και αυτός, ζήτησε συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω ποτέ στη ζωή μου, να μου κοπούν τα χέρια, όταν την ρώταγα, είναι όλα καλά, όλα καλά. Την ρωτούσα «έχει αλλάξει;», «ναι, καλά», της έλεγα: «γιατί όταν μία φορά το κάνει, θα το ξανακάνει, σε παρακαλώ πολύ», είπε η θεία της.

«Της έλεγα: «δεν κάνει κορίτσι μου αυτός πρέπει να βρεις κάποιον άλλον, να δουλεύετε μαζί, να έχετε έναν κοινό σκοπό, να έχετε πολλά πράγματα να κάνετε μαζί, να νοιάζεται ο ένας για τον άλλον και όχι να τον έχεις μέσα στο σπίτι και να τον ταΐζεις», γιατί σε αυτά τα 4 χρόνια που είχαν σχέση όλη η δουλειά του να ήταν 5-6 μήνες, σε αυτά τα 4 χρόνια. Τα υπόλοιπα καθόταν στο σπίτι. Μηχανάκι, βενζίνες, όλα αυτά η κόρη μου», είπε ο πατέρας της.

Ο δολοφόνος μπορεί να έδειχνε ένα αγγελικό, πρόσωπο, όμως η Κυριακή είχε χάσει το έμβρυο που κυοφορούσε από αυτόν μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε την Κυριακή να θέλει να φύγει. Εκείνος όμως, δεν θα την άφηνε.

Οι τρεις επιστολές που της είχε στείλει

Αίσθηση προκαλούν και τρεις επιστολές του δράστη με αποδέκτη την Κυριακή πριν τη μαχαιρώσει.

«Σε όλους έλεγα πως η Κυριακή μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί και ας κάνει βλακείες. Έλεγα δεν θα με πονέσει ποτέ , κι όμως τον τελευταίο καιρό όλο με προσβολές με αντιμετωπίζεις. Έδειχνες ότι με σιχαίνεσαι, δεν με εκτιμούσες και εγώ αναρωτιόμουν τι κάνω λάθος. Αυτό μου έδειξε πως δεν με αγάπησες ποτέ ρε Κυριακή. Σε κοιτάω ακόμα εδώ και λέω γιατί μου το έκανες αυτό; Δεν μου άξιζε αυτό μωρό μου».

Παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα και αγαπά αλλά απορρίπτεται, που τα έδωσε όλα και εισέπραξε αχαριστία.

«Πίστεψα σε αυτά που μου έλεγες. Δεν γίνεται ό άνθρωπος που με έκανες να νιώσω τόσο αγάπη τώρα να με κάνει να χίλια κομμάτια. Δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί μια χαρά; Δεν είχαμε τόσα να κάνουμε; Γιατί φέρθηκες έτσι; Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις τι έχει γίνει».

Γράφει πως έκανε ό,τι μπορούσε αλλά η 28χρονη τα ακύρωσε όλα. Ζητά εξηγήσεις και ζηλεύει εμμονικά και επικίνδυνα.

«Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί θέλω να ακούσεις χωρίς να μιλάς. Έσβησες την εμπιστοσύνη που σου είχα με αυτό που έκανες. Το έκανες τόσο δύσκολο. Έπειτα με έπεισες με κλάματα ότι θέλεις να είμαστε μαζί. Σε πίστεψα. Σου είχα πει από την αρχή ότι έχω κάποια προβλήματα ψυχικά και με ναρκωτικές ουσίες. Πρώτη φορά τα έκοψα για να είμαστε μαζί. Δεν άφησες ποτέ τη σχέση σε ηρεμία. Έβγαζες φωτογραφίες. Γιατί όταν βγαίνουμε κοιτάς αλλού; Γιατί μου λες ψέματα; Σου είχα πει τα πάντα για εμένα».

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση