ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Αλκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος - Εδωσε ονόματα

Εξιλαστήριο θύμα μιας τραγικής ιστορίας, λέει ο δικηγόρος του

Προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του 23χρονου Θεόδωρος Σιμόπουλος σε δηλώσεις του ο πελάτης του εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση, αλλά και τις βασικές κατηγορίες για ανθρωποκτονία ενώ κατονόμασε εκείνους, που όπως υποστηρίζει συμμετείχαν στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αλλά ότι δεν συμμετείχε καν στην δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους δράστες, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στο όχημα και μόνο βγήκε από αυτό, χωρίς να πλησιάσει στον τόπο του εγκλήματος.

Επεσήμανε ότι, δεν είχαν άλλη πρόθεση πηγαίνοντας εκεί παρά μόνο να εκφοβίσουν οπαδούς της αντίπαλης ομάδας

Ο 23χρονος δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό όπως είπε περιστατικό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 23χρονος αναγνώρισε και κατονόμασε όσους ήταν μαζί του.

Εξιλαστήριο θύμα μιας τραγικής ιστορίας, λέει ο δικηγόρος του

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Star ο συνήγορος του 23χορνους είχε πει:

«Η ίδια η μητέρα του μου τηλεφώνησε όταν συνελήφθη ο γιος της προκειμένου να αναλάβω την υπεράσπισή του. Έτσι ώστε να μην είναι αυτός το εξιλαστήριο θύμα μιας τραγικής ιστορίας με πολλούς εμπλεκόμενους. Πρόκειται για μία εξαιρετική οικογένεια με μία μάνα αγωνίστρια που μεγαλώνει δύο παιδιά, έναν πατέρα με σοβαρά προβλήματα υγείας μετά από σοβαρό τροχαίο για ένα παιδί, τον κατηγορούμενο, για τον οποίο τόσο ο κοινωνικός όσο και ο επαγγελματικός περίγυρος μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του».

Τέλος ευχαρίστησε τον Αλέξη Κούγια για τα καλά του λόγια προσθέτοντας πως γνωρίζει την οικογένεια του εντολέα του πάνω από 10 χρόνια.

Τη στιγμή που οι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή, οι αρχές φαίνεται πως ερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης. Η δολοφονία του Άλκη φαίνεται πως έγινε με οργανωμένο τρόπο, καθώς δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας συμπλοκής, με το οπτικό υλικό από τα βίντεο της περιοχής να δείχνει τους δράστες να αποβιβάζονται από τα αυτοκίνητα και να χτυπούν την παρέα των ανυποψίαστων νέων.

Υπό εξέταση στοιχεία για το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης

Αυτό που εξετάζεται είναι εάν η «έφοδος» αυτή έχει χαρακτηριστικά επιθέσεων τάγματος εφόδου, με διακριτούς ρόλους αλλά και ηγεσία που δίνει την εντολή και κατευθύνει τους δράστες, συμμετέχοντας ή μη. Το γεγονός ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και σεσημασμένοι χούλιγκαν που έχουν πάρει μέρος και σε άλλες επιθέσεις, είναι ένα στοιχείο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο πίσω από τη δράση τους να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση