ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία 16χρονου: Ελεύθερος μέχρι τη δική ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε

Ο Εισαγγελέας ζητούσε την προφυλάκιση του

Υπέρ του ανακριτή τάχθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκισή του. Σύμφωνα με το GR Times, τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος Ρομά δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι όταν ενεπλάκη σε καταδίωξη τα ξημερώματα της Δευτέρας 5/12. Νωρίτερα είχε φύγει από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει.

H κηδεία του τελέστηκε την περασμένη Πέμπτη (15/12).

Το επόμενο διάστημα ο ανακριτής θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό τής εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη - αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο - θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X