ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό στην Κρήτη - Φόβοι για βεντέτα

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

Για ασήμαντη αφορμή, τα Ανώγεια της Κρήτης βάφτηκαν στο αίμα το βράδυ του Σαββάτου: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός ενώ τα Ανώγεια είναι «μπαρούτι» υπό τον φόβο βεντέτας.

Ολα συνέβησαν περίπου στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου σε γειτονιά του Περαχωρίου Ανωγείων.

Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι ο 63χρονος, Λευτέρης Καλομοίρης, λογομάχησε έντονα με τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη με αφορμή κτηματικές διαφορές, λογόφεραν, πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα. Ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι «Κίτρος», σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. Στο σημείο έφθασε ο Μανώλης Καλομοίρης γιος του 63χρονου, που ενημερώθηκε από συγχωριανούς για το περιστατικό και τραυμάτισε με όπλο, θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη.

Ακόμη ένας 30χρονος στην προσπάθεια του να χωρίσει τους δύο άνδρες τραυματίστηκε ελαφριά στο πόδι, χωρίς όμως η ζωή του να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Ωστόσο σύμφωνα με το cretalive το σκηνικό είναι διαφορετικό. Στις 10 το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε άγριος καβγάς στο Περαχώρι Ανωγείων, μεταξύ του 30χρονου θύματος Γιώργου Ξυλούρη με τον Μανώλη Καλομοίρη, γιο του 63χρονου επίσης νεκρού, που είναι γνωστός από τις διακρίσεις που έχει στην πυγμαχία. Οι ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο 30χρονος πατέρας δέχθηκε άγρια επίθεση, ενώ με την παρέμβαση τρίτων οι δύο άνδρες χωρίστηκαν.

Ωστόσο το επεισόδιο δεν τελείωσε εκεί. Ο Γιώργος Ξυλούρης λένε οι πληροφορίες του cretalive, επέστρεψε οπλισμένος από το σπίτι του και εκεί φαίνεται πως ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, θέλοντας να αποτρέψει το κακό μπήκε στη μέση για να μην γίνει μακελειό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όμως φαίνεται πως έγινε το κακό. Ο Καλομοίρης έπεσε νεκρός με μια σφαίρα. Στη συνέχεια της συμπλοκής πέφτει νεκρός ο Ξυλούρης που δέχτηκε 6 ή κατά άλλες πληροφορίες 8 σφαίρες (στο στήθος και κάτω από τη μασχάλη κυρίως), ενώ υπήρξε και τραυματισμός (κάτω στο πόδι) άλλου 30χρονου που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει!

Ολοι τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου άμεσα έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μεταξύ των δύο οικογενειών. «Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Στις 3 τα ξημερώματα, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου του 30χρονου και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου του 63χρονου, όπου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Ο γιος του 63χρονου θύματος αναζητείται ενώ θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί για να δώσει τη δική του εκδοχή για τα αιματηρά γεγονότα, το μέγεθος της εμπλοκής του κλπ. Πάντως αυτό που εξετάζουν οι αρχές με προσοχή είναι πώς έγινε το συμβάν, αφού τα όπλα σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχουν εντοπιστεί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Σήμανσης και της Ασφάλειας βρίσκονται στα Ανώγεια, όπου ερευνούν τα στοιχεία και τα ευρήματα για να πέσει φως στην υπόθεση. Στην περιοχή βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Βαπτίζουν το παιδί του 30χρονου θύματος

Την ώρα που η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη θρηνεί για την απώλεια του, βιώνει μια ακόμα δύσκολη στιγμή. Αυτή την ώρα όπως πληροφορείται το Cretalive, τελείται η βάπτιση του αβάπτιστου παιδιού του, που δεν πρόλαβε να το χαρεί και να το δει να μεγαλώνει.

Πότε θα γίνουν οι κηδείες των θυμάτων

Το απόγευμα αναμένεται να ψαλλεί η κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X