ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίκη για βιασμό ταξιτζή: «Δεν κακοποιήθηκε σεξουαλικά, αυτοτραυματίστηκε»

Αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 30χρονος ηθοποιός

«Ατιμωτική» χαρακτήρισε την κατηγορία του βιασμού του ταξιτζή που του απαγγέλθηκε και για την οποία βρίσκεται εδώ και 15 μήνες προσωρινά κρατούμενος, ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς απολογούμενος σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Κατά την μαραθώνια απολογία του ο 30χρονος ηθοποιός αρνήθηκε ότι βίασε ή κακοποίησε σεξουαλικά τον 28χρονο οδηγό ταξί. Υποστήριξε ότι το φερόμενο ως θύμα αυτοτραυματίστηκε προκειμένου να καταδειχθεί στην ιατροδικαστική εξέταση ότι βιάσθηκε με «θλον όργανο». Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο οδηγός ταξί προχώρησε σε αυτή την πράξη επειδή είχε εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη σε υπόθεση ναρκωτικών και «υπό τον φόβο ότι μπορεί να μπλέξει εκ νέου εξαιτίας της υπόθεσης του αυτής με τα ναρκωτικά».

Η απολογία του κατηγορουμένου δεν ολοκληρώθηκε μάλιστα σήμερα λόγω κόπωσης και ασθένειας μέλους της έδρας και αναμένεται να συνεχιστεί στις 24 Φεβρουαρίου, οπότε και ορίστηκε η νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου.

«Γνωρίζει ότι δεν έχει κακοποιηθεί» είπε ο ηθοποιός στο δικαστήριο και προσέθεσε: «Πιστεύω ότι εάν δεν είχε πάρει διαστάσεις η ιστορία και δεν είχα βγει τα στοιχεία μου, μπορεί να ζητούσε και χρήματα από την οικογένεια μου. Σε όλη τη ζωή μου όταν βρίσκομαι με γυναίκα είναι επειδή την θαυμάζω και όταν βρίσκομαι με άντρα είναι γιατί τον καμαρώνω. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως ατιμωτικό, με θίγει, είμαι 443 ημέρες φυλακή. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ…».

Ξεκινώντας την απολογία του ο κατηγορούμενος ηθοποιός υποστήριξε ότι κάλεσε τον Νοέμβριο του 2018 τον συγκεκριμένο οδηγό ταξί μέσω εφαρμογής, διότι βρίσκονταν μόλις τρία λεπτά από το σπίτι του.

Όπως ανέφερε, όταν πλέον το ταξί ήρθε, ζήτησε από τον οδηγό του να τον πάει στην Ομόνοια σε ένα κατάστημα ερωτικών ειδών. «Αργότερα θα έβρισκα ένα φίλο μου χωρίς να έχουμε ορίσει ώρα» ανέφερε ο ηθοποιός και συνέχισε την περιγραφή: «Τον ρώτησα αν θα με περιμένει με ανοιχτό ταξίμετρο ή αν πρέπει να πάει άλλου. Ο λόγος που το ζήτησα ήταν επειδή έκανα χρήση ουσιών για συνεχόμενες ημέρες και στο παρελθόν όταν ήμουν σε τέτοια κατάσταση με χρέωναν άσχετα ποσά επειδή ήταν κλειστό το ταξίμετρο. Πέρασε ένα τέταρτο στο sex shop και μετά μπήκα σε ένα κατάστημα με ρούχα, κάνοντας του νόημα να με περιμένει. Εκείνος νόμιζε ότι του έκανα νόημα να βγει και ήρθε έξω από το κατάστημα ρούχων να δει αν χρειάζομαι κάτι. Του έδωσα την σακούλα από το κατάστημα ερωτικών ειδών, την πήγε στο αμάξι και πήρα τα ρούχα από το δεύτερο κατάστημα και μπήκα στο ταξί. Του είπα να με πάει στο Μοναστηράκι να φάω κάτι. Εκεί είδα ότι το ταξίμετρο κλειστό. Του λέω γιατί το έκλεισες; Μου λέει μην ανησυχείς ξέρω τις διαδρομές».

«Συζήτηση γενικού περιεχομένου»

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η συζήτηση τους μέσα στο ταξί ήταν «γενικού περιεχομένου». Αφορούσε στις δουλειές τους, τις οικογένειές τους και τις ερωτικές τους προτιμήσεις. Εκεί ο οδηγός ταξί, όπως είπε ο 30χρονος ηθοποιός του είπε ότι έχει σχέση με μια κοπέλα αλλά δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με το φύλο και πως έχει ερωτικές εμπειρίες και με τα δυο φύλα.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη στάση που έκαναν με το ταξί στο ταχυφαγείο και έδωσε τη δική του εκδοχή για το πώς διέρρευσε στο ταξί η μυρωδιά της ουσίας popper.

«…Επειδή εγώ δεν βιαζόμουν κι εκείνος ήθελε να φάει, καθίσαμε στο μαγαζί. Εγώ πήγα να πάρω τα τσιγάρα μου από το ταξί. Δεν τα βρήκα, πέταξα το σακίδιο πίσω και γύρισα στο σαντουιτσαδικο» ανέφερε ο κατηγορούμενος ηθοποιός και συνέχισε: «Έψαχνα νευρικά τα τσιγάρα μου γιατί έκανα χρήση για τρεις ημέρες μεθαμφεταμίνη. Θεωρώ ότι επειδή έκανα απότομες κινήσεις, εκεί πετώντας τα πράγματα ίσως άνοιξε το μπουκαλάκι με το popper. Όταν γύρισα στο μαγαζί συζητήσαμε για τις ερωτικές εμπειρίες μας, χωρίς να υπάρχει κάποια διάθεση ανάμεσα μας βέβαια. Μετά σκέφτηκα μέχρι να μου στείλει ο φίλος μου να βρεθούμε να πάμε να δούμε τι γίνεται στο πάρκο εκείνο κάτω από το Γκάζι, που ήξερα ότι γίνονται υπαίθριες γνωριμίες ομοφυλοφίλων ατόμων».

Τι έγινε στο πάρκο

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο ίδιος ένιωθε πως θα πήγαιναν στο πάρκο (πίσω από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών) «όπως πάνε δυο φίλοι σε παράδρομο στη Συγγρού να κάνουν πλάκα για δέκα λεπτά». Τότε, ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι είχε ανοίξει το μπουκαλάκι με την ουσία που είχε στην τσάντα του μέσα στο ταξί.

«Αισθάνθηκα άσχημα που προερχόταν από εμένα αυτή η μυρωδιά. Του είπα να ανοίξουμε αμέσως τα παράθυρα γιατί ντράπηκα και ήξερα ότι μυρίζει. Διαπίστωσα ότι πράγματι έχει ανοίξει το μπουκαλάκι γιατί ήταν υγρό απ’ έξω. Το σκούπισα όπως μπορούσα και συνεχίσαμε», είπε ο ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας πως στο πάρκο όπου πήγαν εκείνη την ώρα υπήρχε κίνηση. «Είδα έναν μελαχρινό τύπο να μας κοιτάζει. Του λέω «ρε μας κοιτάζει αυτός». Το συζητήσαμε και ο τύπος ήρθε προς το μέρος μας. Ήρθε λίγο στο παράθυρο μου και συζητήσαμε λίγο. Βγήκαμε μετά από το ταξί. Εκεί ο τύπος μου πρότεινε να κάνουμε κάτι ερωτικό και του λέω «όχι εγώ, το παιδί είπα» κι έδειξα τον οδηγό κάνοντας πλάκα. Μετά του είπα να πάμε καμία βόλτα στο παρκάκι να δούμε τι παίζει. Περίμενα να μου στείλει μήνυμα ο φίλος μου να τον συναντήσω».

Στο σημείο ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι έχασε από το οπτικό του πεδίο τον οδηγό ταξί: «Άρχισα να τον ψάχνω και μετά από πέντε λεπτά άρχισα να σκέφτομαι μήπως έφυγε μαζί με τα πράγματά μου. Τον πήρα τηλέφωνο από το κινητό μου και δεν το σήκωσε. Με πήρε πίσω και μου είπε ότι είναι στο ταξί. Όταν έφτασα εκείνος κάτι έφτιαχνε στο πορτ μπαγκάζ. Στο μεταξύ είχα δώσει ραντεβού με τον φίλο μου σε 40 λεπτά από τότε στο σταθμό Αττική. Σε εκείνο το σημείο, από την χρήση, την κόπωση και την αφαγία, δεν άντεξα και κοιμήθηκα» είπε ο ηθοποιός.

Τι συνέβη στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο

Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε τι έγινε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου τον μετέφερε ο οδηγός ταξί: «Ξύπνησα πια στο Ιπποκράτειο. Άνοιξα τα μάτια μου και δεν καταλάβαινα που είμαι. Έβλεπα κόσμο να κοιτάζει επικριτικά, όπως κάνουμε όλοι όταν βλέπουμε ένα χρήστη σε αυτή την κατάσταση. Όταν είδα γιατρό κατάλαβα ότι θα πρέπει να αποκοιμήθηκα στο ταξί. Ντράπηκα. Ήθελα να πω να με κοιτάζουν. Δεν ήθελα να εξεταστώ γιατί στο παρελθόν είχα πέσει σε τοξικό κόμμα και δεν ήθελα να ενημερωθεί η οικογένεια μου. Κάπου εκεί βλέπω στο βάθος τον οδηγό να ουρλιάζει «τι μου κάνατε αλήτες;». Προσπέρασε τους πάντες και ήρθε και με χτύπησε. Ξαφνικά άρχισαν να με τραβάνε. Ο ένας αστυνομικός που έβαζε χειροπέδες και ο άλλος τραβούσε φωτογραφίες την ταυτότητα μου. Με συνέλαβαν χωρίς λόγο, απλώς επειδή κάποιος ούρλιαζε. Το 1,5 γραμμάριο το βρήκαν στο τμήμα» είπε ο κατηγορούμενος ηθοποιός.

Ο 30χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι την επόμενη ημέρα στο τμήμα, είδε τον οδηγό ταξί να καταθέτει και όταν ερωτήθηκε για το εάν θέλει ιατροδικαστή, απάντησε θετικά. «Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ζητάει ιατροδικαστή».

Όπως είπε μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος είχε αποκοιμηθεί μέσα στο ταξί «χαζολογούσαμε, δεν είχε γίνει τίποτα». Σύμφωνα με την απολογία του ο οδηγός ταξί «δεν αποκοιμήθηκε πουθενά!».

«Θέλει να αποκρύψει τον ομόφυλο ερωτισμό του»

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο οδηγός ταξί δεν θα μπορούσε να πάθει κανένα κακό στο πάρκο και συνέχισε λέγοντας: «Δεν παραδέχεται (ο οδηγός ταξί) ότι ήρθε βόλτα μαζί μου στο πάρκο προκειμένου να αποκρύψει οποιαδήποτε συμπεριφορά δική του που ίσως υποκρύπτει ομόφυλο ερωτισμό. Πως όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε σαν τρελός να με σώσουν οι γιατροί και μετά ζητούσε ιατροδικαστή; Όταν ένας άνθρωπος έχει περάσει από ανακριτή για υπόθεση ναρκωτικών και φτάνει σε ένα νοσοκομείο με έναν που έχει πάνω του ναρκωτικά και είναι τέζα, φωνάζει γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει φυλακή…».

Αναφερόμενος στα ευρήματα DNA και τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο ηθοποιός ανέφερε ότι αυτές είναι καθαρές και ότι ο ίδιος βρίσκεται στη φυλακή της ιατροδικαστικής έκθεσης που αναφέρει ότι ο οδηγός ταξί κακοποιήθηκε από θλον όργανο. Είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του: «Εγώ πιστεύω ότι αυτοτραυματίστηκε για να εξυπηρετήσει το σενάριο της ρίψης ουσιών και υπό τον φόβο ότι μπορεί να μπλέξει εξαιτίας των προηγούμενων υποθέσεων του με τα ναρκωτικά. Γνωρίζει ότι δεν έχει κακοποιηθεί. Εξετάστηκε 20 ώρες μετά, δεν θα επωμιστώ εγώ ότι κάνει εκείνος. ... Εάν δεν είχε πάρει διαστάσεις η ιστορία και δεν είχα βγει τα στοιχεία μου, μπορεί να ζητούσε και χρήματα από την οικογένεια μου. Σε όλη τη ζωή μου όταν βρίσκομαι με γυναίκα είναι επειδή την θαυμάζω και όταν βρίσκομαι με άντρα είναι γιατί τον καμαρώνω. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως ατιμωτικό, με θίγει, είμαι 443 ημέρες φυλακή. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ».

Πρόεδρος: Πως τον επιλέξατε;

Κατηγορούμενος: Ήταν ο κοντινότερος, αν είχα κριτήριο την φωτογραφία δεν θα τον διάλεγα.

Πρόεδρος: Τον φίλο σας ποτέ θα τον βρίσκατε;

Κατηγορούμενος: Δεν είχαμε συγκεκριμένο ραντεβού, θα βρισκόμασταν σίγουρα, αλλά την ώρα θα την καθορίζαμε στην πορεία.

Πρόεδρος: Στο σημείο που χάσατε τον οδηγό στο πάρκο, πως τον χάσατε;

Κατηγορούμενος: Ήταν πίσω μου όταν περπατούσαμε. Δεν κοίταξα για ένα δυο λεπτά και μετά κατάλαβα ότι δεν ακούω τα βήματα του. Δεν τον είδα γύρω μου.

Πρόεδρος: Υπήρχε καφές του οδηγού στο ταξί;

Κατηγορούμενος: Δεν παρατήρησα. …

Πρόεδρος: Υπήρχε επαφή με τρίτο πρόσωπο;

Κατηγορούμενος: Λεκτική επαφή είδα. Προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του οτιδήποτε ομόφυλο.

Πρόεδρος: Είπατε ότι πιθανόν να αυτοτραυματίστηκε ο οδηγός. Γιατί να μπει σε τέτοια διαδικασία; Γιατί να ρισκάρει να βγει στη δημοσιότητα;

Κατηγορούμενος: Δεν το περίμενε φαντάζομαι. Ούτε εγώ. Εγώ για πολλές ημέρες νόμιζα ότι είχα μπλέξει για το 1,5 γραμμάριο. Δεν καταλάβαινα για ποιο πράγμα κατηγορούμαι.

Πρόεδρος: Βρέθηκαν φωτογραφίες στο σκληρό σας δίσκο με αρκετή βία. Τι έχετε να πείτε;

Κατηγορούμενος: Είναι σαν να ανοίγει κάποιος την ντουλάπα σου και να διαλέγει όλες τις κόκκινες μπλούζες σου και να λέει ότι έχεις εμμονή με το κόκκινο. Έτσι έγινε και με τα αρχεία μου. Είχα άπειρα ερωτικά αρχεία…

«Μύλος» στο δικαστήριο

Νωρίτερα στο δικαστήριο υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των δυο αντίδικων πλευρών. «Αν αυτός ο άνθρωπος βγει έξω η επόμενη μάνα θα κλαίει το παιδί της στο χώμα» φώναξε η μητέρα του οδηγού ταξί, «Μισή ώρα τι κάναμε στο πάρκο αγορίνα μου;» ακούστηκε να λέει ο κατηγορούμενος στον οδηγό ταξί, με την μητέρα του τελευταίου να επιχειρεί να τον φτύσει.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στο δικαστήριο, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού. Ο κ. Βαλλιανάτος είπε στην κατάθεσή του: «Γνώρισα τον κατηγορούμενο στο Facebook πριν από ένα χρόνο. Η προσφορά σεξ είναι απλή στις μέρες μας. Το να χρειαστεί κάποιος να βιάσει όταν έχει να πάει σε σεξουαλικό πάρτι, είναι αχρείαστο. Τα poppers να ξέρετε ότι είναι απλώς χαλαρωτικά και πωλούνται νόμιμα ως αποσμητικό χώρου».

Ακόμη ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού κατέθεσαν η Μάνια Παπαδημητριου και ο Σπύρος Μπιμπίλας. Και οι δυο περιέγραψαν τον ηθοποιό ως αξιόλογο άτομο που δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο ιατροδικαστής

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα και ιατροδικαστής που κατάθεσε τεχνικός σύμβουλος της πλευράς του κατηγορούμενου ηθοποιού, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα σημάδια που βρέθηκαν στον οδηγό ταξί θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί ακόμα και από δυσκοιλιότητα ή ξύσιμο με το νύχι. «Από αυτά τα ευρήματα που βρήκαν οι συνάδελφοι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί βιασμός» είπε ο μάρτυρας

Από την πλευρά του γενετιστής Γ. Φιτσιάλος κατέθεσε πως στο ταξί δεν βρέθηκε ίχνος σπέρματος ή αίματος. Ακόμη, ανέφερε πως από την εξέταση που έγινε στο σώμα του οδηγού ταξί δεν βρέθηκε πάνω του DNA του κατηγορουμένου. Ο ίδιος είπε στο δικαστήριο, πως ούτε στα ερωτικά βοηθήματα που είχε μαζί του ο ηθοποιός βρέθηκε DNA του οδηγού ταξί, παρά μόνο του ηθοποιού και άλλων ατόμων. «Αποκλείεται να έχει συμβαίνει σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο αμάξι αυτό» ανάφερε ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Φεβρουαρίου.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X