ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαβασμένη πολύ η Ρούλα - Το κόλπο στην Google που λίγοι ξέρουν και το έκανε

Με αυτόν τον τρόπο δυσκολεύει τις έρευνες των Αρχών

υνεχίζονται οι έρευνες για τη «διαδρομή» της κεταμίνης που δηλητηρίασε την 9χρονη Τζωρτζίνα. Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οι αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» τις ηλεκτρονικές της συσκευές.

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει «καεί» από τις αναζητήσεις της στη Google είχε «κλειδώσει» με δεύτερο email την εφαρμογή Chrome, όπως αποκάλυψε το STAR. Μία κίνηση που μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη ενώ είναι και ασυνήθιστη, καθώς ελάχιστοι χρήστες του διαδικτύου γνωρίζουν ότι μπορεί να κλειδωθεί η εφαρμογή. Συγκεκριμένα, οι αρχές μέσω του email με το ψευδώνυμο «tanalias219» είδαν και κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας μέσω του Cloud. Όταν πάτησαν, όμως, πάνω στο Chrome διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο. Από ένα δεύτερο email και άλλο κωδικό.

Οι αξιωματικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ.) από τον φυλλομετρητή Chrome της Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης (passphrase) και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο κωδικός πρόσβασης. «Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Τι έψαχνε στη Google
Στο MEGA και στον ALPHA παρουσιάστηκαν οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο του 2022. Υπενθυμίζεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα εξέπνευσε στις 29 Ιανουαρίου 2022 κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Παίδων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζήτησε στο Google:

  1. Ελλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό
  2. Νυχτερινή επιληψία
  3. Εγκεφαλική ατροφία
  4. Δραστική ουσία φαινοβαρβιτάλη
  5. Δραστική ουσία φαινυτοΐνη
  6. Epanutin (σ.σ. αντιεπιληπτικό φάρμακο που δεν έχει δοθεί στην Τζωρτζίνα)
  7. Βαρβιτουρικά φάρμακα
  8. Αναισθητικά φάρμακα

Διαγραφή για την κεταμίνη
Οι Αρχές διαπίστωσαν πως στην Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκαν διαφημίσεις για κεταμίνη και γι αυτό το λόγο θεωρούν δεδομένο πως στο παρελθόν είχε πληκτρολογήσει στη Google τη συγκεκριμένη ουσία. Υπενθυμίζεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα εξέπνευσε μετά από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης. Το φάρμακο σύμφωνα με τους ειδικούς είχε δοθεί πριν το παιδί εκπνεύσει το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, αφού είχε ήδη μεταβολιστεί και ανιχνεύτηκε μετά θάνατον στα ούρα του. Οσο για την ποσότητα, υπολογίζεται πως στο κορμάκι της Τζωρτζίνας ήταν 10 με 15 αμπούλες των 2ml, που μέσα στην κάθε μία υπάρχουν 100 mg κεταμίνης.

Πηγή: Reader.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση