ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν ξέρω γιατί με πυροβόλησαν οι Ρώσοι» - Η 9χρονη Σάσα έχασε το χέρι της από στρατιώτες του Πούτιν

Το αθώο πρόσωπο του πολέμου

«Eλπίζω ότι δεν είχαν σκοπό να μου κάνουν κακό»: Τα σπαραχτικά αυτά λόγια της εννιάχρονης Ουκρανής από το νοσοκομείο στο Ιρπίν, όπου αναρρώνει, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η μικρή Σάσα είχε εγκαταλείψει με τους γονείς της το σπίτι τους στο Χοστομέλ, δυτικά του Κιέβου, για να γλιτώσουν από τις βόμβες του Πούτιν.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, δέχτηκε ρωσικές οβίδες.

Από τα ρωσικά πυρά σκοτώθηκε ο πατέρας της, ενώ η ίδια τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το μεγαλύτερο μέρος του αριστερού της χεριού, αλλά τώρα η μικρούλα αναρρώνει.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι γιατροί που την χειρούργησαν, δεν είχαν άλλη επιλογή.

sasha_birthday_2

Μιλώντας από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο, η Σάσα δήλωσε σε δημοσιογράφους:

«Δεν ξέρω γιατί με πυροβόλησαν οι Ρώσοι. Ελπίζω να ήταν ατύχημα και να μην ήθελαν να μου κάνουν κακό. Όταν μας χτύπησαν, βγήκα από το αυτοκίνητο κι έτρεξα πίσω από την αδερφή μου. Η μαμά μου έπεσε από πάνω μου. Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Αλλά ευτυχώς η μητέρα μου δεν ήταν νεκρή, απλώς έσπευσε να με προστατεύσει από τους πυροβολισμούς. Τότε έχασα τις αισθήσεις μου. Κάποιος με μετέφερε σε ένα κελάρι. Μου έδωσαν φάρμακα εκεί. Και μετά κάποιοι με μετέφεραν με μια πετσέτα στο νοσοκομείο».

Στο νοσοκομείο του Ιρπίν, «Bucha», ο αγγειοχειρουργός δρ. Βλαντισλάβ Γκορμπόβετς ήταν αυτός που πρώτος διαπίστωσε ότι, λόγω της γάγγραινας, έπρεπε να ακρωτηριάσει το αριστερό της χέρι πάνω από τον αγκώνα. «Διαφορετικά, η Σάσα θα είχε πεθάνει», όπως λέει.

sasha_surgery

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση