ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν θα έβαζα την οικογένειά μου σε Boeing 787»

Μηχανικός της εταιρείας σε συνέντευξή του έκανε λόγο για κατασκευαστικά και δομικά σφάλματα στα αεροσκάφη του τύπου

Ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας θα βρεθεί μηχανικός της Boeing ο οποίος έχει εκφράσει την ανησυχία του πως τα αεροπλάνα της εταιρείας θα μπορούσαν να διαλυθούν στον αέρα.

Ο μηχανικός Σαμ Σάλεχπουρ, όπως αναφέρει το BBC, είπε ότι εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τα 787 Dreamliner, τις οποίες η Boeing απέρριψε.

Σε συνέντευξη στο NBC News εξέφρασε τον φόβο του ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε απλώς «να πέσει στο έδαφος», εκτός αν αντιμετωπίζονταν τα κατασκευαστικά προβλήματα. Αναφέρθηκε ακόμη σε κενά μεταξύ εξαρτημάτων που προέκυψαν κατά τη συναρμολόγηση του αεροπλάνου.

Σε ερώτημα αν θα έβαζε την οικογένειά του σε ένα από τα 787, ο Σέλαφουρ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, δεν θα το έκανα».

Η εταιρεία βρίσκεται υπό έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές έπειτα από μια σειρά περιστατικών ασφαλείας, με βασικότερο αυτό με την πόρτα που άνοιξε στη διάρκεια πτήσης τον Ιανουάριο. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ερευνά τους ισχυρισμούς του Σάλεχπουρ, τους οποίους δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα οι New York Times.

Από την πλευρά της, η Boeing αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του μηχανικού. «Οι ισχυρισμοί σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του 787 είναι ανακριβείς. Τα ζητήματα που θίγονται έχουν υποβληθεί σε αυστηρή μηχανική εξέταση υπό την εποπτεία της FAA».

Εξήγησε ακόμη η εταιρεία ότι το 99% των κενών είναι σύμφωνα με το πρότυπο και ότι οι δοκιμές έδειξαν «μηδενική κόπωση».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X