ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεκάχρονη μαθήτρια πέθανε από κορωνοϊό - Ήταν η «νοσοκόμας της τάξης»

Οι γονείς καταγγέλουν ότι το παιδί ήρθε σε επαφή με τον ιό με ευθύνη της διοίκησης και των δασκάλων

Θλίψη στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στην είδηση του θανάτου μιας 10χρονης μαθήτριας η οποία πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Το κορίτσι σύμφωνα με την οικογένειά του ήταν πιθανώς εκτεθειμένο στον ιό ενώ εκπλήρωνε τα καθήκοντά της στο σχολείο ως «νοσοκόμα της τάξης».

Η Τερέζα Σπέρι, μαθήτρια της πέμπτης δημοτικού στο Hillpoint Elementary School, είχε αναλάβει με προτροπή από τη δασκάλα της να συνοδεύει τους άρρωστους συμμαθητές της στη νοσοκόμα του σχολείου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN το κορίτσι εν τέλει άρχισε να μην νιώθει καλά να έχει δυνατό πονοκέφαλο και ένα μυστηριώδη βήχα.

«Ένα από τα πράγματα που μας είπε πριν αρρωστήσει ήταν ότι η δουλειά της ήταν να είναι η “νοσοκόμα της τάξης” για να πηγαίνει τα άρρωστα παιδιά από την τάξη στο γραφείο της νοσοκόμας», δήλωσε ο πατέρας της, Τζεφ Σπέρι. «Και πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή ήταν την κόρη μου, η βοήθεια των ανθρώπων “είναι” η κόρη μου, ήταν μία εργασία που αποκλείεται να μην ήθελε να κάνει», συμπλήρωσε.

«Πλήρωσε το γεγονός ότι ήθελε να φροντίζει τους πάντες»

Οι γονείς της μικρής πιστεύουν ότι ήταν η φροντίδα που ήθελε να δίνει σε όλους ήταν αυτό που τελικά την οδήγησε στο θάνατό.

Άρχισε να νιώθει άρρωστη στις 22 Σεπτεμβρίου και την επόμενη μέρα εμφάνισε πυρετό, ανέφερε η οικογένειά της. Αλλά μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου, άρχισε να βήχει τόσο έντονα που η μητέρα της την έφερε στα επείγοντα.

Έγινε τεστ για στρεπτόκοκκο και COVID-19, αλλά εστάλη στο σπίτι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, ανέφερε το CNN. «Τα πνευμόνια της ήταν σε τέλεια κατάσταση. Δεν φαινόταν να ανησυχούν τους γιατρούς», είπε η μητέρα της, Νικόλ Σπέρι.

Όμως μέσα σε μια μέρα, σταμάτησε να αναπνέει και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο πριν μεταφερθεί στο Children’s Hospital of The King’s Daughters, όπου πέθανε.

Μετά το θάνατό της, η οικογένειά της ειδοποιήθηκε ότι βρέθηκε θετική στον ιό.

«Κάναμε ό, τι μπορούσαμε και τώρα έχουμε χάσει ένα μέρος της καρδιάς μας», έγραψε η μητέρα της στο Facebook. «Ο Covid είναι πραγματικός και δεν τον ενδιαφέρει ποιον θα πάρει».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των γονέων ότι η Τερέζα αναγκάστηκε να γίνει «νοσοκόμα τάξης», ο Γουόρντ είπε ότι αυτό θα ήταν παραβίαση του πρωτοκόλλου του σχολείου και έχει ξεκινήσει έρευνα.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X