ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα νεκροί από την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Τέσσερις αγνοούμενοι

ΚΥΠΕ

Στους δέκα ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από την κακοκαιρία Daniel στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιπλέον τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στην Αστρίτσα Καρδίτσας. Ακόμη, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και σε τέσσερις αγνοούμενους στον Βόλο και στο Πήλιο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής καταγεγραμμένα δεδομένα.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι οι χθεσινοί αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως είπε, η εικόνα στον Πηνειό ποταμό που έπληξε κυρίως τις περιοχές Γιάννουλη και Τύρναβο, καθώς και περιοχές της Λάρισας, κρατά τον κρατικό μηχανισμό σε μεγάλη επιφυλακή.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενταθούν», τόνισε ο Υπουργός.

Σε σχέση με τους απεγκλωβισμούς και τις διασώσεις, σημείωσε ότι από την ημέρα που επιχειρούν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν απεγκλωβιστεί 295 άνθρωποι με εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής και των ενόπλων δυνάμεων, 150 εκ των οποίων είχαν ανάγκη άμεσης ιατρικής περίθαλψης, η οποία και τους παρασχέθηκε.

Με επίγεια μέσα, είτε με λέμβους, είτε με στρατιωτικά οχήματα έχουν απεγκλωβιστεί επίσης 1.700 άνθρωποι. Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, αυτή τη στιγμή στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν συνολικά 20 ελικόπτερα και πάνω από 1.000 διασώστες της πολιτικής προστασίας και των ενόπλων δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση