ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρέθηκαν με τον γιο τους μετά από 38 χρόνια - Τον απήγαγαν όταν ήταν δύο ετών (vid)

«Η τελευταία μου επιθυμία είναι να ξαναδώ τον γιο μου»

Συγκινητικές στιγμές κατέγραψε κάμερα στην Κίνα, όταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ξανάσμιξε με τον γιο τους 38 ολόκληρα χρόνια αφότου τον απήγαγαν άγνωστοι από το σπίτι τους.

Τα μάτια του 40χρονου Τζιν Σούι πλημμύρισαν με δάκρυα αγαλλίασης όταν χάθηκε στην αγκαλιά των γονιών του, όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις . Ο 70χρονος πατέρας του και η μάνα του αναζητούσαν επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες το παιδί τους. Τα ίχνη του εντόπισε τελικά η αστυνομία με τη βοήθεια μας πανεθνικής βάσης δεδομένων DNΑ, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο Τζιν Σούι ήταν μόλις δύο ετών όταν τον άρπαξαν από το σπίτι του σ’ ένα απόμερο χωριό της βορειοδυτικής επαρχίας Σαανξί της Κίνας. Η οικογένεια ζούσε μια ήρεμη, απλή ζωή, αλλά η ευτυχία της θρυμματίστηκε στις 12 Μαΐου του 1982. Εκείνη τη μέρα ο πατέρας, Σου Μπιντζντέ, πήγε να επισκεφθεί έναν συγγενή του, αλλά φεύγοντας παρέλειψε να κλειδώσει νομίζοντας ότι δεν θα αργήσει. Ωστόσο, δεν επέστρεψε το βράδυ αφήνοντας τη γυναίκα του, Χουάνγκ Ρενξιού, να βάλει τα παιδιά να κοιμηθούν. Το άλλο πρωί όταν ξύπνησε η μητέρα, διαπίστωσε ότι ο γιος της έλειπε απ’ το δωμάτιο που μοιραζόταν με την αδελφή του. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση της εξαφάνισης συγχωριανοί «χτένισαν» επί δύο μέρες τη γύρω περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρουν το παιδί. Οι γονείς του, όμως, αρνήθηκαν να αποδεχτούν τη μοίρα τους και συνέχισαν την αναζήτηση επί τουλάχιστον μια δεκαετία. Ο φτωχός αγρότης πατέρας του πήγαινε μάλιστα με τα πόδια σε κοντινές κωμοπόλεις και αστικά κέντρα ελπίζοντας να αντλήσει πληροφορίες για την τύχη του γιου του.

Η τελευταία επιθυμία του πατέρα

Η αστυνομία της περιοχής δεν μπόρεσε να εξιχνιάσει την υπόθεση λόγω της απόμερης γεωγραφικής θέσης του χωριού και των περιορισμένων πληροφοριών για την εξαφάνιση του παιδιού. Ωστόσο, ο πατέρας δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα. «Η τελευταία μου επιθυμία είναι να ξαναδώ τον γιο μου, Τζιν Σούι, πριν κλείσω τα μάτια μου», είπε σε συνέντευξη πριν από μερικούς μήνες. Η ευχή του υλοποιήθηκε, όταν την περασμένη Τρίτη τον ειδοποίησε η αστυνομία ότι βρέθηκε ο γιος του. Συγκρίνοντας δείγματα DNA σε πανεθνική βάση δεδομένων οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο σήμερα Τζιν Σούι - που έχει στο μεταξύ πάρει το όνομα Λι Γκουολίν - σε μια πόλη της επαρχίας Χεμπέι της Κίνας, 1.104 χλμ. μακριά από τους γονείς του, όπου ζει με τη γυναίκα του και τους δυο γιους του.

Γιος και γονείς ξανάσμιξαν επιτέλους χθες, αγκαλιάστηκαν και ξέσπασαν σε λυγμούς ανακούφισης για το τέλος ενός δράματος που κράτησε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. «38 ολόκληρα χρόνια περίμενα αυτή τη μέρα! Δεν περίμενα να συναντήσω και τους εγγονούς μου!», είπε ο πατέρας λάμποντας από χαρά.

Κάπου 70.000 παιδιά υπολογίζεται ότι πέφτουν κάθε χρόνια θύματα απαγωγής στην Κίνα, αν και η κυβέρνηση στο Πεκίνο κατεβάζει τον αριθμό αυτό κάτω από 10.000. Κάποια από τα παιδιά πωλούνται ως εργάτες, αλλά στέλνονται στο εξωτερικό για υιοθεσία και ορισμένα υποχρεώνονται να συναινέσουν σε προσυμφωνημένους γάμους.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X