ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρέφος 8 μηνών έλαβε και τις δύο δόσεις του εμβολίου

Το νεαρότερο άτομο που έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού

Ένα μωρό μόλις 8 μηνών από τη Νέα Υόρκη είναι αυτή τη στιγμή ο νεότερος άνθρωπος του κόσμου που έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.

Ο Vincenzo «Enzo» Mincolla έκανε την προηγούμενη Τετάρτη τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής για το σκεύασμα. Το νοσοκομείο στο οποίο έγινε ο εμβολιασμός του μωρού είναι ένα από τα τέσσερα των ΗΠΑ όπου ελέγχεται το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά κάτω των 5 ετών.

Φάρμακο για τον κορωνοϊό σχεδόν «εξαφάνισε» τον ιό σε ποντίκια

Η Αμερική είναι η μόνη χώρα για την ώρα που κάνει τέτοιες κλινικές μελέτες σε παιδιά, παίρνοντας το πράσινο φως από την κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι δοκιμασίες σε παιδιά μικρότερα των 12 ετών.

 

Ο Enzo είναι ένα από τα 16 βρέφη που συμμετέχουν στην πρώτη φάση της δοκιμής, που περιλαμβάνει μωρά από 6 μηνών ως και 2 ετών. Οι γονείς του Enzo, Mike και Marissa Mincolla, είναι γιατροί: «Αισθανόμαστε και οι δύο πως είναι σημαντικό να τελειώνουμε με την πανδημία και ο γρηγορότερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι να εμβολιαστούμε», δήλωσε ο Mike Mincolla, προσθέτοντας πως δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να κάνει το εμβόλιο στο παιδί του.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X