ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Τα σενάρια για τους δράστες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά την έκρηξη της βόμβας στην οδό Σταδίου σε κτήριο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας με την ευθύνη να έχει αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η εκτίμηση των αξιωματικών που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον δύο και αυτό που επιχειρείται να ασυντεθεί από τις κάμερες ασφαλείας είναι οι διαδρομές και οι κινήσεις τους.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής είναι ο βομβιστής να ήταν πεζός, να είχε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε ενα σακίδιο, να τον άφησε και να έφυγε από την περιοχή με συνεργό του να τον περιμένει λίγα μέτρα μακριά, πιθανότατα με μοτοσικλέτα, για να διαφύγουν γρήγορα από την περιοχή.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι αυτοί που άφησαν τη βόμβα που εξερράγη στις 1:29 τα ξημερώματα του Σαββάτου, είχαν κάνει κατοπτευση του χώρου και της περιοχής ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Το δρομολόγιο άφιξης αλλά και το δρομολόγιο άφιξης των δραστών γίνεται προσπάθεια να χαρτοργραφηθεί από τις κάμερες που υπάρχουν στη Σταδίου και τους γύρω δρόμους, καθώς η εκτίμηση είναι ότι οι δράστες έχουν καταγραφεί.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό ήταν πριν από 47 ημέρες κοντά στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή με την ευθύνη να αναλαμβάνει η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Πηγές από την Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν, μάλιστα, το γεγονός τις δύο βόμβες να έβαλαν τα ίδια άτομα και απλά στο χτύπημα στη Σταδίου να άλλαξαν το όνομα της οργάνωσης για να θολώσουν τα νερά.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στο ότι αυτοί που έβαλαν τη βόμβα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας ήταν αποφασισμένα και έμπειρα άτομα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση