ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν από το φρικτό τροχαίο με τη Ferrari

Υπεραυτοκίνητο με 700 ίππους και τελική 340 χλμ/ώρα

Βίντεο με τη Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού λίγο πριν από το θανατηφόρο τροχαίο αποκαλύπτει το protothema.gr.

Στο βίντεο φαίνεται το super car να κινείται στην δεξιά λωρίδα και να προσπερνά άλλα αυτοκίνητα λίγο πριν τη μοιραία στιγμή που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο δέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις συγκεκριμένες εικόνες τουλάχιστον, το ιταλικό υπεραυτοκίνητο δεν φαίνεται να κινείται με υπερβολικά υψηλή ταχύτητα.

Η τροχαία, που έχει αναλάβει τις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, αναμένεται να εξετάσει όλους τους αυτόπτες μάρτυρες, να συγκεντρώσει υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας ενώ θα αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα να εκδώσει πόρισμα για το πώς έγινε το θανατηφόρο τροχαίο.

Υπεραυτοκίνητο 450.000 ευρώ

Ο Τζώρτζης Μονογυιός οδηγούσε υπεραυτοκίνητο με 700 ίππους και τελική 340χλμ/ώρα. Το είχε παραγγείλει από τη Γερμανία και ήταν να το παραλάβει στις 17 Ιανουαρίου. Τελικά το παρέλαβε στις 12 Ιανουαρίου και χθες το πήρε για την πρώτη του βόλτα.

Η Ferrari ξεκίνησε για την βόλτα του τρόμου από το σπίτι του στη Βουλιαγμένη συνοδεία φίλων του που επέβαιναν σε δυο ΙΧ, εκ των οποίων το ένα ήταν μάρκας Porsche. Πρόκειται για τον οδηγό που έτρεξε να απεγκλωβίσει τον Τζωρτζη Μονογυιό όμως δεν μπόρεσε διότι η Ferrari είχε ήδη αρπάξει φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη Ferrari 488 Pista που αποτελεί γνήσιο εκπρόσωπο και εκφραστή της φιλοσοφίας της ιταλικής εταιρείας, ενώ η απόκτηση της αποτελεί μακρινό όνειρο για τους περισσότερους. Για να το αγοράσει ο άτυχος Τζώρτζης Μονογυιός πούλησε το προηγούμενο πολυτελές και πανάκριβο όχημα του, μια Lamborghini Aventador.

To εκρηκτικό ιταλικό μοντέλο της Ferrari 488 Pista παίρνει ζωή από έναν οκτακύλινδρο κινητήρα, 4.000 cc με δύο τούρμπο και αποδίδει 710 ίππους. Η 488 Pista βγήκε στην παραγωγή για να είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο της εταιρίας στην πίστα. Βγαλμένη μέσα από την αγωνιστική εμπειρία της Ferrari προσφέρει συγκλονιστικές επιδόσεις με το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,85 δευτερόλεπτα και την τελική της να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα. H τελική αυτή ταχύτητα είναι ιδιαίτερα υψηλή για ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για γρήγορους γύρους στην πίστα, κάτι που σημαίνει ότι η αεροδυναμική του δεν είναι για μέγιστες ταχύτητες αλλά για καλύτερη συμπεριφορά σε πιο χαμηλές ταχύτητες στις στροφές της πίστας.

Η εταιρία λέει ότι η αεροδυναμική σχεδίαση της Pista παράγει 20% περισσότερη κάθετη δύναμη από το απλό μοντέλο. Όσο για την τιμή αγοράς αυτού του υπεραυτοκινήτου, μια 488 Pista ξεκινά κοντά στις 300.000 ευρώ και ξεπερνά τις 500.000 ευρώ ανάλογα την έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Σύμφωνα με ειδικούς του αυτοκινήτου, η οδήγηση αυτού του ιταλικού «τέρατος» απαιτεί πολύ προσεκτικούς χειρισμούς και αρκεί μια στραβοτιμονιά για να γίνει το κακό, ειδικά όταν το όχημα κινείται σε υψηλές ταχύτητες.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X