ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βιασμός στα Πετράλωνα: «Ο 17χρονος ερωτεύτηκε τον λογοτέχνη»

Πέπλο μυστηρίου και άλυτος γρίφος η υπόθεση

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση με τους καταγγελλόμενους βιασμούς δύο παιδιών από τον πατέρα τους στα Πετράλωνα. Η 22χρονη σήμερα κοπέλα και ο 17χρονος αδερφός της έχουν καταθέσει πως κακοποιούνταν συστηματικά ενώ η μητέρα τους «κώφευε» στις κραυγές τους για βοήθεια.

Την ίδια στιγμή ο πατέρας αρνείται κάθε κατηγορία υποστηρίζοντας πως τα παιδιά επηρεάστηκαν από τον λογοτέχνη που τους έκανε μαθήματα, με τον δικηγόρο του να δηλώνει πως ο 17χρονος είναι ερωτευμένος. Στον αντίποδα, ο συγγραφέας υποστηρίζει πως η ίδια η μητέρα του είχε πει για προβληματική συμπεριφορά του παιδιού και κάθε φορά που προσπαθούσε να βοηθήσει η γυναίκα τους απομάκρυνε. Μάλιστα, είπε πως ο ίδιος πήγε το παιδί στο Αγιο Ορος επειδή το απειλούσε η μητέρα του και πως μία φορά είχε κοιμηθεί σπίτι του.

Ο δικηγόρος του πατέρα και του θείου που καταγγέλθηκαν για βιασμό, Νεκτάριος Ψύλος, υποστηρίζει πως ο 17χρονος έχει αισθήματα για τον λογοτέχνη. «Ο πατέρας αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, δεν αποδέχεται τίποτα. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, είναι όλα προϊόν φαντασίας. Ο πατέρας θεωρεί ότι τα παιδιά έχουν χειραγωγηθεί από τον υποτιθέμενο εκπαιδευτικό, λογοτέχνη, δάσκαλο, ποιητή, θεολόγο. Αυτός εισήλθε με έναν παράξενο τρόπο, τουλάχιστον ελέγξιμο, όταν το αγόρι ήταν 11 ετών. Προσέγγισε το παιδί σε μία καφετέρια όταν ήταν 11 ετών, το κέρασε ένα γλυκό, μίλησαν και χτίσανε μία σχέση που κατέληξε να είναι κάθε μέρα 6 με 7 ώρες μαζί. Κατέληξε να κοιμούνται μαζί στο σπίτι του λογοτέχνη και στο σπίτι του πατέρα που είχε εκδιωχθεί κλοτσηδόν από το σπίτι. Οταν αυτός εισήλθε στη ζωή του παιδιού, ξεκίνησε να λέει αυτά τα πράγματα. Ο πατέρας πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο σπίτι και έδινε διατροφή, πήγαιναν σε ταβέρνες με τα παιδιά. Υπάρχουν και φωτογραφίες από εκείνη την εποχή μέσα στη δικογραφία. Μόλις έγινε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ο πατέρας δεν είχε καμία επαφή με τα παιδιά του» είπε ο δικηγόρος στον ALPHA.

«Η μεγάλη κόρη στην προανακριτική διαδικασία, στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ, είπε πως ο πατέρας της ουδέποτε την άγγιξε και δεν είχε καμία γνώση να έχει συμβεί κάτι με τα άλλα παιδιά. Μερικούς μήνες μετά, στα πλαίσια της κύριας ανάκρισης, εμφανίστηκε η κόρη και με μία αίτηση που υπέγραψε ο συγγραφέας. Η αντίφαση είναι ανεξήγητη» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος. Ταυτόχρονα είπε πως κατηγορείται και ο αδερφός του πατέρα και θείος των παιδιών «που έχει τρία ανήλικα κορίτσια και είναι με την οικογένειά του». «Ο πατέρας δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί κατά των παιδιών του. Κινήθηκε με μηνύσεις από την πρώτη στιγμή κατά της συζύγου και του συγγραφέα. Ο άνθρωπος αυτός μάγεψε τα παιδιά, τον έχουν ως επίγειο Θεό. Το αγόρι είναι πραγματικά ερωτευμένο, δεν ξέρω αν είναι μόνο μεταφορική αλλά και κυριολεκτική η έννοια» σημείωσε.

«Ο πατέρας εμφανίστηκε με το εσώρουχο - Η μητέρα απειλούσε το παιδί»

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του δικηγόρου, ο συγγραφέας έστειλε μήνυμα σε δημοσιογράφο της εκπομπής υποστηρίζοντας πως έκανε μαθήματα με το παιδί στο σπίτι της οικογένειας, στο δικό του σπίτι αλλά και σε μία καφετέρια. Επίσης ισχυρίστηκε πως το παιδί είχε κοιμηθεί στο σπίτι του ένα βράδυ και εκείνη την ημέρα διάβαζε. Οσο για τις διακοπές, είπε πως είχαν πάει όλοι μαζί εκτός από τον πατέρα μία ημέρα στην Αιδηψό όπου και διανυκτέρευσαν.

Ο συγγραφέας ισχυρίστηκε επίσης πως το καλοκαίρι του 2015 κατάλαβε πως κάτι συνέβαινε στην οικογένεια: «η μητέρα περιέγραφε ένα παιδί προβληματικό. Παρατηρούσα, συνδύαζα αυτά που έλεγε η μητέρα με αυτά που έβλεπα στα παιδιά. Όποτε προσπαθούσαμε να τα διορθώσουμε, η μητέρα προσπαθούσε να αποκλείσει τα παιδιά από εμάς». Μάλιστα είπε πως επιχείρησε να προσεγγίσει τον πατέρα για να μιλήσουν και πως είχε εμφανιστεί μπροστά του φορώντας μόνο το εσώρουχό του. «Η μητέρα φοβόταν να έρθω σε επαφή με το κοριτσάκι» είπε ο συγγραφέας και ανέφερε πως «ο 17χρονος είχε φύγει στο Αγιο Ορος τον Σεπτέμβριο του 2019 επειδή μετά την κατάθεση στη ΓΑΔΑ η μητέρα τον απειλούσε για να μην αποκαλυφθούν πράγματα. Τον απειλούσε πως αν τα έλεγε όλα θα τον έβαζε σε ίδρυμα. Κατέθεσε το παιδί όσα μπορούσε και εγώ το πήγα στο Αγιο Ορος».

Πετράλωνα: «Από την ηλικία των 9 με κακοποιούσε ο πατέρας μου»

Από την πλευρά της η 22χρονη σήμερα κοπέλα, στη μήνυση που κατέθεσε, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εγώ (όπως και τα περισσότερα ανήλικα αδέρφια μου) περισσότερο από μία εξαετία, από την ηλικία τουλάχιστον των 9 ετών, κακοποιούμουν σεξουαλικά από τον πατέρα μας και μία σειρά άλλων ατόμων και δεχόμασταν σχεδόν καθημερινά κάθε είδους ασέλγεια. Η μητέρα μας, δεν έπραξε τίποτα, ούτε πριν που διατείνεται ότι δεν είχε καταλάβει κάτι, ούτε μετά που αποδεδειγμένα έμαθε, καταρχάς, τι είχε υποστεί ο πρώτος από εμάς και μετά και τα τρία της παιδιά. Ή μάλλον αντίθετα, το μόνο που έπραξε ήταν να βάλει στο στόχαστρο και πάλι τον αδερφό μας, ειδικά όταν κατέθετε στις Αρχές, ώστε να απειληθεί, να νιώσει φόβο και πάλι και να μην καταθέσει τίποτα άλλο που θα έφερνε στο προσκήνιο τις δικές της ευθύνες».

ΠΗΓΗ: Reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση