ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αυτός είναι ο μόνος λόγος που ο απαγωγέας της Χαμάς δεν με βίασε»

54 ημέρες στην κόλαση έζησε η Μία

H Μία Σεμ ήταν μια από τις γυναίκες που απήχθησαν από το φεστιβάλ Nova που εξελίχθηκε σε χώρο σφαγής από τους τρομοκράτες της Χαμάς τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου.

Η 21χρονη που έχει διπλή υπηκοότητα, ισραηλινή και γαλλική, αφέθηκε ελεύθερη μετά από 54 μέρες αιχμαλωσίας. Με νωπές ακόμα τις μνήμες από την τραυματική εμπειρία η νεαρή tattoo artist μίλησε για τον εφιάλτη και την αγωνία που βίωσε μέχρι να αναπνεύσει ξανά ελεύθερη και να πέσει στην αγκαλιά της μητέρας της.

Σε κατάσταση σοκ και με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε πώς κάθε μέρα ζούσε με τον τρόμο ότι θα την βιάσουν ή θα την σκοτώσουν. Η ίδια εξήγησε ότι ο μόνος λόγος που δεν την βίασε ο τρομοκράτης που την είχε όμηρο, είναι γιατί στο διπλανό δωμάτιο ήταν «η γυναίκα και τα παιδιά του».

«Η σύζυγός του ήταν έξω από το δωμάτιο με τα παιδιά», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έπαιξε πρόσφατα στην ισραηλινή τηλεόραση. «Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που δεν με βίασε».

«Η σύζυγός του μισούσε το γεγονός ότι αυτός και εγώ ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Νιώθεις ότι θέλεις μια αγκαλιά, ξέρεις, γυναίκα με γυναίκα. Αλλά ήταν τόσο κακιά, είχε τόσο κακά μάτια» είπε.

Η Σεμ είπε ότι ο απαγωγέας της την κρατούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο υπό συνεχή παρακολούθηση για το μεγαλύτερο διάστημα της παραμονής της στη Γάζα. Είπε ότι λιμοκτονούσε και χλευαζόταν από την οικογένεια που την κρατούσε, ενώ περίμενε ότι θα την σκοτωνόταν ανά πάσα στιγμή.

«Ήμουν κλεισμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, δεν μου επιτρεπόταν να μιλήσω, δεν επιτρεπόταν να με δουν, να με ακούσουν, κρυβόμουν», δήλωσε η Σεμ στο ισραηλινό κανάλι 13. «Υπάρχει ένας τρομοκράτης που σε παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο, σε κοιτάζει, σε βιάζει με τα μάτια του. Υπάρχει ο φόβος ότι θα σε βιάσουν, υπάρχει ο φόβος ότι θα πεθάνεις», είπε ξεσπώντας κάποιες στιγμές σε κλάματα ενώ εξιστορούσε τον εφιάλτη που έζησε.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by מייה שם (@mia_schem)

Οι φωτογραφίες της 21χρονης γαλλίδας tattoo artist Μία Σεμ, η οποία απήχθη και τραυματίστηκε από άντρες της Χαμάς, έκαναν τον γύρο του κόσμου τον περασμένο Οκτώβριο μετά τη σοκαριστική επίθεση στο Ισραήλ.

Η Σεμ ήταν μεταξύ των περισσότερων από 200 Ισραηλινών που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς, με 1.200 νεκρούς.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by מייה שם (@mia_schem)

Η Σεμ παρακολουθούσε το μουσικό φεστιβάλ Nova κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όταν εισβολείς επιτέθηκαν στους νεαρούς Ισραηλινούς στο φεστιβάλ. Η 21χρονη πυροβολήθηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Η ίδια πρόσθεσε ότι προσπάθησε να διαφύγει, αλλά πυροβόλησαν το αυτοκίνητό της και του έβαλαν φωτιά, αφήνοντάς της μόνο δύο επιλογές εκείνη τη στιγμή. «Ήταν μια απόφαση που έπρεπε να πάρω σε κλάσματα δευτερολέπτου αν έπρεπε να μείνω εκεί και να καώ ή να πάω μαζί του», είπε.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση