ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο εκπρόσωπος της Χαμάς που αποκάλυψαν οι Ισραηλινοί

«Είσαι εκτεθειμένος. Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να κρύβεσαι»

Ο εκπρόσωπος των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) δημοσίευσε το όνομα και το πρόσωπο του «Abu Obeidah», του εκπροσώπου της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, όπως ισχυρίζεται.

«Κρύβεται και αυτός πειθαναγκαστικά, όπως ακριβώς η Χαμάς κρύβεται πίσω από πολιτικές εγκαταστάσεις για να εκτοξεύσει ρουκέτες στο Ισραήλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF.

«Είναι σαν τους άλλους ηγέτες της Χαμάς που τους αρέσει να κρύβονται: σε σήραγγες, πίσω από γυναίκες και παιδιά, αλλά και πίσω από μάσκες και σκιές», τόνισε.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έστειλαν απειλητικό μήνυμα στον εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς:

«Hadifa Kahlot, είσαι εκτεθειμένος. Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να κρύβεσαι. Η μάσκα και ο πειθαναγκασμός δεν θα βοηθήσουν εσένα και την οργάνωσή σου να κρύψετε τα χτυπήματα που δέχεστε».

Μαζί με το όνομα αποκάλυψαν και την φωτογραφία του.

Ο Hadifa Kahlot που εμφανιζόταν με μάσκα και το όνομα Abu Obeidah

Η Χαμάς δεν θα απελευθερώσει κι άλλους ομήρους χωρίς ανταλλάγματα

Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ότι δεν θα απελευθερωθούν άλλοι όμηροι εάν δεν παραδοθούν φάρμακα και καύσιμα στην πολιορκημένη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας.

Την Δευτέρα, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση απελευθέρωσε δύο Ισραηλινές, τρεις ημέρες μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 220 όμηροι έχουν μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 Οκτωβρίου μαχητές της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

«Για ανθρωπιστικούς λόγους, απελευθερώσαμε άνευ όρων τέσσερις (ομήρους), αλλά εφόσον θέλουν περισσότερους, πρέπει να επιμείνουμε στο αίτημά μας προς τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο Ισραήλ, προκειμένου να ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα ώστε να επιτρέψει την παράδοση καυσίμων και ιατρικών προμηθειών στη Γάζα», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Οσάμα Χαμντάν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και εκπρόσωπός της στον Λίβανο.

Πηγή: in.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση