ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ελλάδα»

Ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι έπαινοι και τα συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση του covid-19, έγιναν οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποφεύγουν οι Αμερικανοί πολίτες τα ταξίδια στην Ελλάδα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε σήμερα ταξιδιωτική οδηγία, στην οποία συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, καλούν τους ταξιδιώτες της ομάδας υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα.

Τονίζουν ότι ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Παράλληλα το CDC διευκρινίζει, ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια.

Επίσης, εάν κάποιος έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε νοσήσει από Covid-19 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ίσως να κληθεί να μπει σε καραντίνα, ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Πηγή: Gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση