ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απίστευτο: Οι Νοτιοκορεάτες θα γίνουν όλοι ένα έως δύο χρόνια νεότεροι

Δείτε γιατί

Όλοι οι Νοτιοκορεάτες πρόκειται να γίνουν ένα ή δύο χρόνια νεότεροι από αύριο, σύμφωνα με νόμο.

Ποιος να το περίμενε, αλλά στην Νότια Κορέα, από αύριο, όλοι οι πολίτες θα θεωρούνται νεότεροι, απλώς με την εφαρμογή ενός νόμου.

Το λεγόμενο υπουργείο Κυβερνητικής Νομοθεσίας ανακοίνωσε χθες ότι οι αναθεωρήσεις τστον Αστικό Κώδικα, οι οποίες ψηφίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, θα τεθούν σε ισχύ αύριο, γεγονός που θα αλλάξει τις ηλικίες όλων των κατοίκων της χώρας.

Πώς υπολογίζεται η ηλικία στην Νότια Κορέα

Η Κορέα έχει το δικό της σύστημα υπολογισμού της ηλικίας κάποιου. Ένα άτομο θεωρείται ήδη ενός έτους από τη γέννησή του και ένας χρόνος προστίθεται την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Από αύριο, όμως, η χώρα θα υιοθετήσει το τυποποιημένο και διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα που χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με το οποίο ένα άτομο γίνεται ενός έτους μόνο κατά τα πρώτα του γενέθλια, δηλαδή ένα χρόνο αφότου έχει γεννηθεί.

Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, ένα μωρό που γεννιέται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θεωρείται ήδη δύο ετών όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα - αλλά εξακολουθεί να είναι μηδέν σύμφωνα με το διεθνές σύστημα, γράφει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

Η αλλαγή του κανόνα σημαίνει ότι κάθε Κορεάτης θα είναι ένα ή δύο χρόνια νεότερος, ανάλογα με το πότε είναι τα γενέθλιά του.

Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιείται στους νόμους, τα συμβόλαια και τα επίσημα έγγραφα - αλλά το παλιό σύστημα θα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία της χώρας, την έναρξη του σχολείου και την αγορά αλκοόλ ή καπνού.

Τα τελευταία χρόνια το σύστημα της Νότιας Κορέας έχει δεχτεί επικρίσεις επειδή είναι ασαφές και προκαλεί σύγχυση, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη πότε κατά τη διάρκεια της χρονιάς γεννιέται κάποιος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει οδηγήσει ακόμη και σε νομικές διαμάχες, όπως για τον μισθός ενός εργαζομένου όσο πλησιάζει προς τη συνταξιοδότηση.

Στη Νότια Κορέα ζουν με δύο ηλικίες

Ο πρόεδρος Γιουν Σουκ-Γέολ έχει επικρίνει στο παρελθόν το σύστημα ως μη χρήσιμο. Έχει επίσης επηρεάσει τη φήμη της χώρας ως προηγμένης παγκόσμιας οικονομίας, καθώς πολλοί θεωρούν ότι το σύστημα αυτό είναι ξεπερασμένο.

Οι περισσότεροι Νοτιοκορεάτες έχουν απλώς συνηθίσει να ζουν με δύο ηλικίες.

Ο Υπουργός Κυβερνητικής Νομοθεσίας Λι Γουαν-Κιου δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου: «Οι αναθεωρήσεις έχουν νόημα, δεδομένου ότι η χρήση του διεθνούς συστήματος ηλικίας γίνεται πλέον σαφής κανόνας».

«Αυτό ήταν μία από τις σημαντικότερες προεκλογικές υποσχέσεις του προέδρου για την άμβλυνση της κοινωνικής και διοικητικής σύγχυσης».

Και συνέχισε: «Η ομοιόμορφη χρήση του διεθνούς ηλικιακού συστήματος θα μειώσει τις περιττές κοινωνικές διαμάχες που προκύπτουν από τη μεικτή χρήση των ηλικιακών συστημάτων».

Διεθνές σύστημα ηλικίας

«Το υπουργείο θα συνεργαστεί στενά με τα αρμόδια υπουργεία,συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας, καθώς και με τις τοπικές κυβερνήσεις, για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και προώθησης, προκειμένου να καθιερωθεί η κουλτούρα της χρήσης του διεθνούς συστήματος ηλικιών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι οι όποιες εξαιρέσεις από τον κανόνα θα παραμείνουν σε ισχύ επειδή είναι «ευκολότερο από πλευράς διαχείρισης».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση