ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέρασαν 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα

CNN: Ανοιξε το πέρασμα στη Ράφα και ξαναέκλεισε

Η ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας έχει αρχίσει να περνά από την Αίγυπτο στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Σε εικόνες που αναμεταδίδει ζωντανά το Al Jazeera μέσω του λογαριασμού στην πλατφόρμα Χ διακρίνονται Παλαιστίνιοι να πολιορκούν τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια:

Την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο AFP.

«Το κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόκειται να εισέλθει σήμερα (στη Λωρίδα της Γάζας) περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων (τρόφιμα σε κονσέρβες), αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Χαμάς.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος αρμόδιος για τα σύνορα δήλωσε ότι τα φορτηγά έχουν ήδη φτάσει στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα.

Ξανάκλεισε το πέρασμα της Ράφα μετά τη διέλευση 20 φορτηγών

Όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο συνεργάτη του στην αιγυπτιακή πλευρά, το πέρασμα της Ράφα έκλεισε μετά την διέλευση 20 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Βάσει της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ, Αιγύπτου και ΟΗΕ μόνον 20 φορτηγά επετράπη να περάσουν σήμερα από το πέρασμα της Ράφα με φορτία από την Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο προς την αντίστοιχη Παλαιστινιακή. Αξιωματούχος του ΟΗΕ είπε ότι ίσως να μην επιτραπεί στο επόμενο κομβόι η διέλευση μέχρι τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ζητήσει αποδείξεις ότι τα φορτία της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν θα κατασχεθούν ή θα διανεμηθούν από τη Χαμάς, προτού επιτρέψει την παράδοση νέων φορτίων.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, είπε ότι δεν μπορεί να γίνει «εφάπαξ» η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ζητώντας να συνεχιστεί η ροή τροφίμων και φαρμάκων για τους εγκλωβισμένους αμάχους.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση