ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως

Μειώνονται οι θάνατοι στις πλείστες χώρες

ΚΥΠΕ

Ρεκόρ 8.853 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σημειώθηκε στην Κούβα και στο Ιράν σε 24 ώρες ενώ στη Βραζιλία σχεδόν 500 άτομα υπέκυψαν σε μια μέρα.

Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 80 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 8.853 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμοί άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής ανέρχεται μέχρι εδώ σε 2.351 νεκρούς επί συνόλου 332.968 επιβεβαιωμένων μολύνσεων. Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα "δραματική" την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στην Κούβα.

Πάντως, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ο απολογισμός στη χώρα παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με αυτούς άλλων κρατών της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Η επαρχία της Αβάνας κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο (1.481), ακολουθούμενη από τη δυτική επαρχία Ματάνσας (1.461) και τη Σαντιάγο δε Κούμπα (735).

Ο ιός εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό σε όλη τη χώρα πλην της Ασλα δε λα Χουβεντούδ, σημειώνουν οι αρχές. Ως εδώ 3,4 εκατ. πολίτες της Κούβας επί συνόλου πληθυσμού 11,3 εκατ. έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση των εγχωρίως παραγόμενων εμβολίων Abdala και Soberana 2. Σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού τον Αύγουστο.

Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 476 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 18.129 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 549.924 νεκρούς επί συνόλου 19.688.663 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει επισήμως τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Ειδικοί θεωρούν τον επίσημο απολογισμό υποτιμημένο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους πόλεων σε όλη τη Βραζιλία απαιτώντας να παυθεί ο πρόεδρος Ζαίχ Μπολσονάρου εξαιτίας της τρόπου που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση.


Χιλή

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 68 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 1.446 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεπέρασε έτσι το όριο των τριάντα πέντε χιλιάδων, φθάνοντας ως αυτό το στάδιο τους 35.026 νεκρούς επί συνόλου 1.609.177 μολύνσεων. Πάντως ο υπουργός Υγείας της Χιλής, ο Ενρίκε Πάρις, επισήμανε ότι τα κρούσματα μειώνονται από τις αρχές του Ιουνίου και το τρέχον διάστημα ο ημερήσιος μέσος όρος τους δεν ξεπερνά το επίπεδο των 2.000, καθώς σε πολλές περιοχές έχει ξεπεραστεί το 80% του πληθυσμού-στόχου της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης.

Η μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο χαλάρωσε στα μέσα Ιουλίου την καραντίνα, ενώ από σήμερα Δευτέρα ανοίγουν τα σύνορα για τους Χιλιανούς και τους αλλοδαπούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.


Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 108 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 6.535 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο Μεξικό των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 238.424 νεκρούς επί συνόλου 2.748.518 μολύνσεων.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο επίσημος απολογισμός -ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως- είναι υποτιμημένος. Δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Υγείας έδειξαν πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 πιθανόν είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.


Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 958 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.756.856, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι τριών ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 91.527 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γαλλία

 Σχεδόν το 60% του γαλλικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα υγειονομικά στοιχεία που δόθηκαν χθες βράδυ στη δημοσιότητα.

"Σύντομα 40 εκατομμύρια εμβολιασμένοι με μία δόση. Προχωράμε. Δεν χαλαρώνουμε τις προσπάθειές μας. Εμβολιαστείτε", έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Το όριο αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί αύριο, δεδομένου ότι τουλάχιστον 39,94 εκατομμύρια Γάλλοι --δηλ. το 59,2% του πληθυσμού-- έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Σχεδόν το 50% (33,2%) έχει λάβει το πλήρες εμβολιαστικό σχήμα, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Οι αριθμοί-κλειδιά της υγειονομικής κατάστασης (νοσηλείες και αριθμός ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας) παραμένουν σταθεροί, παρά την αύξηση των μολύνσεων εδώ και περίπου 15 ημέρες (16.167 νέες μολύνσεις σήμερα). Η τάση για επτά ημέρες παραμένει για μια αργή αλλά σταθερή αύξηση, με 1.837 εισαγωγές (1.800 χθες Σάββατο) στα νοσοκομεία μέσα σε μια εβδομάδα, εκ των οποίων 376 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η Covid-19 προκάλεσε τον θάνατο έξι ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες σε σύνολο 111.644 θανάτων από την αρχή της πανδημίας.

Ιράν

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 27.146 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊού στην Ισλαμική Δημοκρατία να φθάνει τους 3.691.432.

Οι θάνατοι 268 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 88.800 νεκρούς ως εδώ από την εκδήλωσή της στην ιρανική επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του Ιράν νοσηλεύονται 4.863 ασθενείς, κατά το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι χθες στη χώρα των 85 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την COVID-19 πάνω από 7,87 εκατ. πολίτες, εκ των οποίων πάνω από 2,39 εκατ. και τις δύο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X