ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήγε με στομαχόπονο στο νοσοκομείο - Του έβγαλαν από το έντερο 60 αντικείμενα

Είναι διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση

Ένας άνδρας που έπασχε από στομαχόπονο για δύο χρόνια σόκαρε τους γιατρούς που ανακάλυψαν ότι είχε καταπιεί οικιακά αντικείμενα, από κουμπιά μέχρι ακουστικά.

«Κατά τη διεξαγωγή μιας ακτινογραφίας, βρήκαμε μενταγιόν, αλυσίδες, παξιμάδια, ακουστικά και πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στο στομάχι», δήλωσε ο δρ. Αζμέρ Σάιν Κάλρα, διευθυντής του νοσοκομείου «Moga Medicity» στην Παντζάμπ της Ινδίας.

Ο 35χρονος ασθενής πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά και υψηλό πυρετό.

Οι γιατροί του έκαναν υπέρηχο και ακτινογραφία και ανακάλυψαν πως ο πόνος του οφειλόταν σε περίπου 60 μικρά οικιακά μη βρώσιμα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων μενταγιόν, αλυσίδες, παξιμάδια, μπουλόνια, ακουστικά και παραμάνες, μαγνήτες, κουμπιά πουκάμισου και φερμουάρ.

Οι γιατροί διέγνωσαν στον 35χρονο μια πάθηση ψυχικής υγείας όπου ο πάσχων «καταπίνει αναγκαστικά αντικείμενα που δεν είναι τροφή», σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Η ασθένεια είναι πιο συχνή μεταξύ των μικρών παιδιών, των εγκύων γυναικών και των ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης ιδιαίτερα της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού, των διανοητικών αναπηριών ή της σχιζοφρένειας.

Σύμφωνα με το Jam Press, οι συγγενείς του ασθενούς δεν γνώριζαν το πρόβλημα.

«Αφού είχε φάει αιχμηρά αντικείμενα, υπήρχαν σοβαρά τραύματα στο στομάχι του», είπε ο γιατρός ο οποίος τον χειρούργησε.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τριών ωρών για την αφαίρεση των αντικειμένων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 35χρονος παραμένει διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση