ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν: Μήπως δόθηκε για υιοθεσία;

Οι αποκαλύψεις για το σχέδιο απαγωγής

Σχέδιο απαγωγής ενός παιδιού βρισκόταν σε εξέλιξη σε πορτογαλικό θέρετρο διακοπών μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν Μακάν, σύμφωνα με το Sky News.

Ο Βρετανός Κεν Ραλφς δήλωσε ότι ο Κρίστιαν Μπ., ο Γερμανός περιπλανώμενος που θεωρείται ύποπτος για την απαγωγή της Μαντλίν, προσπάθησε να στρατολογήσει έναν κοινό φίλο για να τον βοηθήσει να βρει ένα μικρό παιδί προκειμένου να το πουλήσει σε ένα άτεκνο ζευγάρι.

Ο Ραλφς, πρώην πολιτικός υπεύθυνος εκστρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο Sky News πως ο Κρίστιαν Μπ. έκανε την προσφορά στον άνδρα που ήταν άφραγκος και ζούσε σε μια σκηνή, σε ένα απομακρυσμένο μέρος της ακτής Αλγκάρβε.

Το σχέδιο για την απαγωγή ενός παιδιού από πλούσια οικογένεια

«Καθόμασταν γύρω από τη φωτιά ένα βράδυ μετά από ένα γεύμα, ήπιαμε μερικές μπίρες και τις πρώτες πρωινές ώρες ο φίλος μου άρχισε να κλαίει. Τον ρώτησα τι συμβαίνει και, τελικά, μου εξομολογήθηκε ότι έμπλεξε με τον Κρίστιαν για να κλέψει ένα παιδί από την Praia da Luz -το μέρος στο οποίο εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν-, από μια πλούσια οικογένεια».

Οι γονείς της Μαντλίν

Ο Ραλφς, ο Κρίστιαν και ο κοινός τους φίλος, που δεν έχει κατονομαστεί για νομικούς λόγους, ήταν όλοι μέρος μιας νομαδικής, μποέμ κοινότητας, που ζούσε -για διαφορετικούς λόγους- σε απομονωμένα σημεία στη νοτιοδυτική Πορτογαλία.

Θα πουλούσε το παιδί σε ζευγάρι άτεκνων Γερμανών;

«Πριν από 17 χρόνια, ο φίλος μου και η οικογένειά του ζούσαν σε μια σκηνή και εγώ και η γυναίκα μου τους πηγαίναμε φαγητό. Ο Κρίστιαν ήξερε ότι ο φίλος μου ήταν ευάλωτος και ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσε να φύγει, γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια» είπε ο Ράλφς στο Sky News.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως είπε στον φίλο του να μην εμπλακεί στη συνωμοσία και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά όταν θα επέστρεφε από ένα ταξίδι που επρόκειτο να κάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Του είπα ότι δεν μπορείς να εμπλακείς σε απαγωγή ενός ατόμου για λύτρα, αυτό είναι γελοίο, και τότε εκείνος μου εξήγησε ότι ο Κρίστιαν είχε έναν πελάτη, έναν αγοραστή, ένα ζευγάρι Γερμανών που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά».

«Έδειξα στην αστυνομία μυστικό χάρτη»

Μία εβδομάδα αργότερα ο Ραλφς επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν έμαθε την είδηση ότι η τρίχρονη Μαντλίν είχε εξαφανιστεί χωρίς ίχνος από το ενοικιαζόμενο εξοχικό διαμέρισμα της οικογένειάς της.

Ο Κρίστιαν Μπ., βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν.

Αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα στο Workington της Cumbria και ανέφερε όσα γνώριζε, ενώ έδωσε και έναν μυστικό χάρτη για το πώς θα έφθαναν στο δάσος. Επιστρέφοντας στο Αλγκάρβε, πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και επανέλαβε την ιστορία του, αλλά είπε ότι οι Πορτογάλοι ντετέκτιβ υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτό.

Διαπίστωσε επίσης ότι ο φίλος του είχε εξαφανιστεί, η σκηνή του είχε καεί και δεν υπήρχε ίχνος του Κρίστιαν. Δεν είδε ποτέ ξανά κανέναν από τους δύο.

«Η τοπική αστυνομία με ρώτησε εάν είχα δώσει κατάθεση στη βρετανική αστυνομία και όταν τους είπα ''ναι'' , μου απάντησαν ''καλά, μην ανησυχείτε, πηγαίνετε σπίτι σας. Αν χρειαστεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας, θα το κάνουμε''. Φυσικά, δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μου».

Βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ο Κρίστιαν -Τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες της αστυνομίας
Το 2020, όταν ο Κρίστιαν Μπ. αναγνωρίστηκε δημοσίως ως ο ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν, ο Ραλφς τον είδε στις φωτογραφίες των μέσων ενημέρωσης και επικοινώνησε και πάλι με την αστυνομία.

Ο κ. Ραλφς μίλησε και σε Πορτογάλους ντετέκτιβ, αν και ακόμη δεν γνωρίζει τι ρόλο έπαιξαν τα στοιχεία του στην έρευνα.

«Μου είπαν ότι κάποιος είχε έρθει σε επαφή με τον φίλο μου στο εξωτερικό και είχε αρνηθεί ότι με γνώριζε, αλλά έχω αρκετούς μάρτυρες που θα πουν ότι λέει ψέματα. Υποθέτω ότι, απλώς, δεν ήθελε να τον ανακρίνει η αστυνομία».

Ο Ραλφς είχε επαφή με τους ντετέκτιβ της Scotland Yard, και στα τέλη του περασμένου έτους έστειλε λεπτομερή κατάθεση στον Γερμανό εισαγγελέα που τώρα ηγείται της έρευνας για τη Μαντλίν. Ο εισαγγελέας, Hans Christian Wolters, δήλωσε στο Sky News ότι είχε διαβιβάσει τη δήλωση στους Γερμανούς ερευνητές.

Ο Κρίστιαν Μπ., ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί πλήρως βάσει της γερμανικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εξακολουθεί να είναι ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, αλλά δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Επί του παρόντος, εκτίει ποινή επτά ετών σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας, ένα έγκλημα που διέπραξε στην Praia da Luz το 2005.

Στάθμευαν και οι δύο τα τροχόσπιτά τους στο ίδιο σημείο

Ο Ραλφς είπε ότι γνώρισε τον Κρίστιαν Μπ. τους μήνες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν, επειδή και οι δύο συνήθιζαν να σταθμεύουν τα τροχόσπιτά τους στην παραλία Μπαράνκο, στην άκρη μιας βραχώδους διαδρομής.

Ο Ραλφς και η σύζυγός του είχαν φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο όταν η αστυνομία τον εξέθεσε λανθασμένα, αφού είχε διαβιβάσει πληροφορίες για μια δολοφονία από συμμορία. Ο Ραλφς κέρδισε στη δικαστική διαμάχη με την αστυνομία του Μάντσεστερ, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει, βγήκε από το σχέδιο προστασίας μαρτύρων και εξαφανίστηκε σε μια περιπλανώμενη ζωή στην Πορτογαλία.

Όταν η γερμανική αστυνομία απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τον ανώνυμο τότε ύποπτο το 2020, έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του κιτρινόλευκου τροχόσπιτου του Κρίστιαν Μπ., που ήταν σταθμευμένο στην παραλία Μπαράνκο, κοντά στα βράχια.

«Νομίζω ότι ο Κρίστιαν τράβηξε αυτή τη φωτογραφία για να δείξει στους φίλους του στη Γερμανία ένα τουριστικό στιγμιότυπο» είπε ο Ραλφς στο Sky News.

«Συνήθως στάθμευε μακριά από τη θάλασσα, στους θάμνους, όπου κρυβόταν και μπορούσε να πουλάει ναρκωτικά, κάτι για το οποίο ήταν γνωστός», ανέφερε ο Κεν Ραλφς.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση